Koronaintervjuet: Mads Siljehaug

Som resten av samfunnet ble også bilsporten snudd opp ned på grunn av koronaviruset. Hvordan takler våre fremste bilsportutøvere den nye hverdagen?

Vi har tatt en prat med utøverne på elitelandslaget til Team Norway, som vi skal presentere her på bilsport.no de neste dagene. I dag har vi snakket med Mads Siljehaug, som er profesjonell for Reiter Engineering, og i år skal kjøre det amerikanske mesterskapet i GT4 med en KTM X-Bow. Men han rakk bare å kjøre åpningsløpet i Texas før koronaviruset satte en stopper for det meste.

NBF: Hva bruker du dagene til i disse koronatider?

Mads: Det går fra å jobbe litt i verkstedet med tilpassing av stolen/sitteposisjon i nye GT2 bilen, service og vedlikehold av min egen bil, også jobbe med nye samarbeidspartnere.

NBF: Hvordan trener du?

Mads: Jeg tar meg noen økter på morgenen eller kveldstid – Liker godt sykkel/joggetur i skogen pluss styrketrening hjemme.

NBF: Er du aktiv i simracing?

Mads: Har startet så vidt med simracing, og planen er og holde dette aktivt fremover.

NBF: Kan du snu denne krisen til noe positivt?

Mads: Ja for min del prøver jeg å holde nervene rolig, og gjør forskjellige ting som jeg ikke har hatt tid til normalt sett i sesongen.

NBF: Er du bekymret på egne vegne på grunn av al som skjer? 

Mads: Selvfølgelig er det ikke til å skjule at man sitter med en liten klump i magen hvor det kjennes utrolig vanskelig og tungt å ikke fortsette med progresjon i karrieren, men heldigvis har jeg utrolig støttende og flotte samarbeidspartnere og team rundt meg som er positive til å kjempe om resultater når denne krisen er over.

NBF: Når er ditt neste planlagte løp? 

Mads: Neste løp er satt opp den 9-10. Mai på Lime Rock som ville blitt den tredje runden i GT4 Amerika, men om det blir eller ikke vet vi ingenting om foreløpig. Alle løp er uvisst om dem blir kjørt eller ikke.