Kort R2-debut for Furuseth

S_Furuseth_15_sigd
Greta Molanders Fond 2014 vinner Sindre Furuseth fra NMK Gardermoen med kartleser Øyvind R. Beckstrøm måtte bryte Sigdalsrally alt for tidlig allerede etter SS1.

 

Forberedelsene til årets Rally-NM ble kraftig amputert da teamet dessverre fikk et motorhavari i deres Renault Twingo R2 før en planlagt test.

– «Vi kunne ikke skjønne hvordan noe sånt kunne skje. Vi skulle gjøre oss klare til å dra, så når bilen sto på tomgang bråstoppet den bare.»

 

Etter å ha fått tilbake motoren fra reparasjon i Sverige og en fantastisk innsats før Sigdalsrally klarte de å bli klare til løpet i håp og tro om at bilen var i orden, men allerede på SS1 var noe galt.

«Oljetrykket begynte å variere, men samtidig falle sakte men sikkert. Vi kjørte rolig til mål på etappen, men det ble bare værre og værre på vei til SS2, så vi valgte å stoppe. Da så vi at det brant ut av eksosrøret og tok fyr i bakfangeren. Da er det godt å ha en brannmann i kartleserstolen!», forteller Junior Team Norway-føreren.

 

Feilen er foreløpig ukjent, men Furuseth Motorsport er i gang med prossessen om å bli klare til KNA Rally Finnskog 7. Februar. Teamet retter også en spesielt stor takk til sjefsmekaniker Thomas Myhre Hansen for innsatsen i forkant av Sigdalsrally.