Kort vei mellom suksess og nederlag

Henrik Krogstad har vært sulten på seier lenge denne sesongen, helt siden tredjeplassen i RX2 i Belgia med skev bakstilling fra første sving. I Frankrike så det endelig så det ut til at det var Henriks tur å stå øverst på pallen!

En fantastisk start og første sektor der han starter i tredje spor på andre rekke og kjører seg opp til førsteplass før tredje sving!!

Herfra får Henrik en liten luke til de bak og kjører jevnt og veldig fort!
På siste runden går han i joker og det ser lyst ut, men så skjer det som ikke skal skje!

Henrik satser litt for hardt for å komme først ut etter jokeren og klipper betongen på innsiden, dette dytter han ut i løsgrusen og han får en voldsom sleng.
Han gjør det han kan for å rette opp, men det er for sent. Det blir snurring to svinger før seieren var i boks og Henrik endte da på en sjetteplass.

Henrik selv er helt knust over det som skjedde og sier dette må være den værste dagen i hans karriere så langt!
Så veldig veldig nært, men dessverre så gikk det ikke denne gangen heller!

Q1:

Henrik står i fjerde spor og tar en god start sammen med svenske Oliver Eriksson. Henrik kommer ut av første sving som nummer to. Blir liggende bak Oliver og begge har god fart.

Henrik går i alternativsporet på tredje runde og kommer ut foran Simon Olofsson som ligger på tredjeplass. Oliver går i joker på siste runde å kommer ut rett foran Henrik.
Ved målgang blir det 2.plass i heatet og en femtetid totalt.

Q2:

Det ble dessverre ikke helt slik vi håpte på. Henrik starter i femte og ytterste startspor, kommer ut som tredjemann etter første sving. Dessverre blir det litt for trangt inn i neste sving, det ender med at bilen står i feil retning!

Henrik får snudd bilen og kommer i gang igjen, men merker at noe ikke er helt som det skal med styringen.
Det blir dessverre en 16.tid totalt og ligger nå på 10. plass sammenlagt etter Q2.

Q3:

går det mer veien for Henrik, med første heatseier så langt!
Han får en god start og går inn mot første sving en halv billengde foran, men her blir det trangt så Henrik legger seg bak på andreplass for å unngå skade og limer seg på!

Jokeren blir tatt på andre runde med god margin til Cole Keatts som er bak, på siste runde tar første mann Gryazin sin joker og Henrik passerer og går i mål som nr 1.

Tiden holder til akkurat til en andretid sammenlagt og Henrik hopper derfor opp fra tiende til sjetteplass i sammendraget.

Q4:

Henrik starter i 2. startspor ved siden av Belgieren Guillaume De Ridder. Feltet får en ganske gjevn start. Henrik bremser og legger seg bak De Ridder inn i først sving, men kommer ut som nummer fire i andre sving.

Bilen foran går i alternativsporet på første runde og Henrik henger seg på Oliver Eriksson og De Ridder. Alle tre holder veldig høyt tempo og øker avstanden til de bak.

De Ridder går i joker i nest siste runde og Henrik smetter inn foran. Henrik og Oliver går i alternativen på siste runde. De Ridder tar tilbake plassen som nummer to og Henrik som nummer tre. Slik ender også løpet.

Henriks tid holder til en fjerdeplass i Q4 og han klatrer nå opp på en fjerdeplass sammenlagt og får med seg 13 poeng videre i mesterskapet.

Semi-Finale:
Henrik står i fremste rekke med Oliver Eriksson i første spor. Starten går og begge får en god start. Henrik legger seg taktisk inn bak Oliver og holder følge. Begge har høyt tempo og øker stadig luken bakover. Henrik går i alternativsporet på nest siste runde og beholder andreplassen.
Henrik kjører inn som nummer to og vil da få tredje startspor i finalen!