Krasj for Anders Krohn

a_krohn_indy500.jpgAnders Krohn fra KNA Klepp Motorsport hadde en skrekkopplevelse da han kjørte på sagnomsuste Indianapolis i helgen. Han krasjet i muren i 300 km/t.

Anders Krohn var med på å dominere Indy Lights-løpet Firestone Freedom 100 som var forløpet til søndagens Indy 500. Anders var nummer åtte i kvalifiseringen, og hadde en meget god start i løpet. Etter fem runder gikk han til tet, og han ledet i seks av de totalt 40 rundene løpet strakk seg over.
-Vi hadde den beste bilen. Alt så perfekt ut. Jeg hadde kjørt meg opp mange plasser etter dekkskifte, og var på vei mot teten igjen da det smalt, sier Anders.

Han lå på en 4. plass da han kjørte side om side med en konkurrent på den 35. runden. Plutselig ble det for trangt, og i 300 km/t kjørte Anders i muren. Han slapp fra det hele uten store skader, men var mørbanket.

-Jeg ble forslått i begge knær, albuer og leggene. Men det ble heldigvis ingen brudd. Uansett var det en skrekkopplevelse, sa Anders Krohn.

Han fullførte 34 av de 40 rundene og fikk dermed 12. plass i løpet. Det ga 12 000 dollar i premiepenger, og noen verdifulle poeng. Etter helgens løp, som var fjerde runde i årets Indy Light, ligger Krohn på en 9. plass sammenlagt.

Det var Josef Newgarden som vant løpet, og som dermed tok sin andre seier for året i Indy Lights. Han leder også sammenlagt.