Krasj for Grøndal

anders_grondal.jpgDet endte i en fjellvegg med store skader på bilen da Anders Grøndal ville vinne andre NM-runde i bakkeløp i Trøgstad. Nå er neste helgs NM-runde i rally i fare.

Anders Grøndal, NMK Drammen er regjerende Norgesmester i den største klassen i bakkeløp i sin Subaru Impreza WRC, og måtte finne seg i å være favoritt foran den første NM runden som gikk i Trøgstad på lørdag.

Men det startet med problemer. Under oppvarming kom det en kraftig ulyd fra bakdiffen, men teamet tok i samråd med Prodrive sjansen på å kjøre. Men vi slakket på sperre og droppet å spinne med varmkjøring av dekkene. Allikevel satte Anders dagens raskeste tid på første treningsomgangen. Men den er lite verdt da det er raskeste tid i prefinale eller finale som gjelder. I prefinalen åpnet Anders med en enda bedre mellomtid, men med et par misser på toppen av bakken ble tiden dårligere enn treningstiden. Det viser hvor små marginer det er i bakkeløp. Dermed smatt også Thomas Kvam forbi i sin Ford Focus WRC.

Der var en innbitt Anders som ville vinne og satset for fullt i finalen. Tiden 40.5 var det heller ingen som senere slo og det ble helgens raskeste tid opp bakken totalt. På søndag var det nytt løp. Anders ønsket på nytt å sette bakkerekord, men inn i en lang rask venste sving gikk det for fort i forhold til veigrepet. Det slapp skikkelig og Anders bommet på Glava ballene og traff desverre fjellveggen i god fart. Bilen fikk en kraftig smell og ble kastet tilbake på veien. Bilen så ikke bra ut. Teamet har nå plukket ned bilen, og det er vesentlig skader på bur og ellers, så bilen må til Prodrive i England. Det vil si at denne bilen ikke går løp på en stund.

-I skrivende stund er det ikke noen lignende Subaru som er mulig å leie til Aurskog-Høland rally til helgen.Men vi jobber på spreng for å få til et eller annet til NM runden i rally til helgen. Også Bjerkeracet som uansett ville være en opplevelse for Anders brenner det et blått lys for, heter det i en pressemelding.