Krasjet i 150 km/t

2×8q6170-2.jpgÅrets Europamester i rallycross, Sverre Isachsen, klarte ikke å gjenta lørdagens seier i New Jersey. Etter en problemfylt dag krasjet han i 150 km/t i søndagens løp.

Sverre Isachsen har hatt en eventyrlig sesong, men på søndag gikk det ikke veien for den 39-år gamle Ford-føreren. Allerede i den første omgangen ble motoren ødelagt, og dermed måtte han stå over andre omgang. I tredje omgang stilte han til start med en reparert motor, men også denne røk, og dermed måtte han starte bakerst i C-finalen.

-Jeg bestemte meg for å gi alt, og vant også C-finalen. Jeg startet så bakerst i B-finalen og ga alt der også. Jeg klarte å gå opp i ledelse, men så krasjet med en konkurrent og gikk rett i dekkbarrieren i 150 km/t. Det har gått bra med meg, men det blir litt jobb med bilen, forklarer Sverre Isachsen.

Dagens «nedtur» er faktisk den første i hele år for Sverre Isachsen i de løpene han har kjørt sin egen bil. Hokksundmannen har dominert Europamesterskapet, samt blitt både Norsk og Nordisk mester. I går vant han også en runde i det amerikanske rallycrossmesterskapet, men etter fjorten løp med toppresultater denne sesongen ble det ingen A-finale i dag.

-Jeg er fantastisk fornøyd med årets sesong, og jeg er også veldig fornøyd med seieren her i New Jersey i går. Det viktigste denne helgen var å vise seg frem for det amerikanske publikumet, og det har vi gjort. Nå håper jeg det kan bli mer kjøring i USA i fremtiden.

Finske Toomas Heikkinen vant søndagens løp i New Jersey foran Tanner Foust og Liam Doran.

Sverre Isachsen og hans team reiser nå hjem til Norge etter en sesong som går inn i historiebøkene som en av de beste i internasjonal rallycross noensinne