Krevende øvelser for unge bilsporttalenter

gruppebilde_480.jpgDet ble to krevende dager med svært varierende utfordringer for de fem finalistene i konkurransen Bilsporttalentet 2010 på Vålerbanen. Ingen sparte seg i kampen om premiepotten på 325 000 kroner.

Det var ikke fritt for at det var en del nerver ute og gikk da Andreas Bakkerud (18), Frank Tore Larsen (19), Lars Øivind Enerberg (20), Steve Røkland (18) og Daniel Holten (18) møttes på Vålerbanen i Hedmark på onsdag. De fem bilsportutøverne var plukket ut for å konkurrere i både kappkjøring med biler og i helt andre øvelser som var ukjente for dem. Etter hvert som de kom i gang forsvant imidlertid mye av nervene, og da konkurransen var ferdig torsdag ettermiddag smilte de alle om kapp med høstsola over Våler.

bakkerud_larsen_sykkelvelt_480.jpg

I en drøy måned har de fem forberedt seg til den svært prestisjefylte konkurransen, og la det være helt klart, da de først kom i gang var det ingen som sparte seg. Verken bak rattet på løpsbiler eller i den fysiske testen bestående av terrengløp med innlagt kråkestup og sykling.

fysisk_test_4801.jpg

-Vi har hatt fem finaledeltagere som har vært svært gode. Det gledelige for meg er at interessen og prestisjen rundt konkurransen er stigende fra år til år. Det er helt klart at deltagerne tar dette svært seriøst, og at de forbereder seg godt, sier Bilsportforbundets sportssjef Holm Jacob Matheson.

Racerfører Thomas Schie, medlem av juryen som nå skal plukke en vinner, var imponert over deltagerne.

holten_crosskart_480.jpg

-De fem som har vært med holder et svært høyt nivå. Vi har helt klart hatt en nivåheving blant våre yngre utøvere de siste årene, både når det gjelder kvalitet på banen og generell profesjonalitet. Årets deltagere har alle kjørt en del bil, og ingen kom rett fra gokart noe vi har hatt tidligere. Det merket vi på kjøringen. Selv om de kjørte biler som var ukjente for dem, så taklet nye utfordringer veldig fort. For meg var det et par av de fem som skilte seg spesielt positivt ut, men alle imponerte meg. Det var ambisiøse utøvere som stilte god forberedt, sier Thomas Schie.

larsen_seven_480.jpg

Under konkurransen på Vålerbanen har deltagerne kjørt både Seven Racing og en Subaru Impreza Cup-bil med firehjulsdrift på den store asfaltbanen. De har kjørt crosskart, delvis i terreng, på grus og asfalt. De har konkurrert i terrengløp og sykling, presentert seg selv for juryen og vært gjennom et TV-intervju.

 rokland_subaru_480.jpg 

Dette sa deltagerne:

Andreas Bakkerud
-Jeg er stor sett fornøyd med det jeg har prestert. Jeg hadde en forlengs salto på sykkelen, og det var ikke bra. Ellers var det en ny erfaring for meg å kjøre Seven Racing, og det var en morsom og rask bil. Crosskart er vanskelig, men det har vært en morsom konkurranse.

Frank Tore Larsen
-Jeg føler jeg har gjort mitt beste, og da får det ikke blitt bedre. Kjøringen med Subaru synes jeg gikk best for min del. Crosskart var svært uvant, men skikkelig gøy.

Steve Røkland
-Jeg hadde en fordel av at jeg var med i fjor også, og er veldig godt fornøyd. Jeg vant den fysiske testen, og synes også at kjøringen med alle bilene gikk bra. Nå blir det en spennende ventetid.

Lars Øivind Enerberg
-Det er stort bare å bli uttatt og få være med her. Jeg gjorde det ikke bra i den fysiske testen, men jeg fullførte. Crosskart var skikkelig tøft, og jeg likte godt å kjøre Subaru.

Daniel Holten
-Det har vært moro og veldig lærerikt. Mange nye erfaringer, og jeg har blitt kjent med mange nye mennesker. Jeg synes selv at jeg taklet alle øvelsene greit, og var spesielt fornøyd med den fysiske testen.

rokland_jubler_470.jpg

Nå må deltageren smøre seg med tålmodighet. 20. november utropes vinneren under Bilsportforbundets årlige premiegalla på Lillestrøm.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bilforlaget, Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Kollevold Rallyimport, Proffklær og TV Media Produksjon AS.
Årets finaledeltagere var:

Andreas Bakkerud
Alder: 18 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Bergen
Bosted: 5122 MORVIK

Lars Øivind Enerberg
Alder: 20 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Gjøvik
Bosted: 2850 LENA

Daniel Holten
Alder: 18 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Vikedal
Bosted: 5583 VIKEDAL

Frank Tore Larsen
Alder: 19 år
Gren: Rally
Klubb: NMK Modum & Sigdal
Bosted: 3053 STEINBERG

Steve Røkland
Alder: 18 år
Gren: Rally
Klubb: NMK Gardermoen
Bosted: 2212 KONGSVINGER