Krevende Acropolis Rally for Aasen

M_Aasen_13_GRE
I helgen var Marius Aasen (21) og Marlene Engan (25) i Hellas for å kjøre den andre runden i Junior World Rally Championship, Acropolis Rally. Løpet startet bra for duoen og etter første dag av løpet lå de på en 2. plass blant juniorene. Dessverre skulle en notefeil på SS3 og en støtdemper inn i motorrommet på SS4 ødelegge årets andre Junior VM-runde.

 

Acropolis Rally startet fredag ettermiddag med seremoniell start i Athen. Deretter

ventet to lange etapper for deltakerne som ble kjørt i området rundt Loutraki, hvor også serviceplassen var lokalisert.

 

Løpet startet bra for Aasen og Engan, og allerede på den første etappen viste de at de hadde farten inne. Dette resulterte i andre beste tid på den lengste etappen i løpet på 47,7kilometer, og her ble de kun slått av spanske Yeray Lemes med 2,5 sekunder.

 

– Vi er veldig fornøyde med at vi setter en så god tid på den lengste og mest krevende etappen i løpet. Vi visste hvor røffe veiene var, og vi hadde bestemt oss for å ta det ekstra rolig der for å komme igjennom med hel bil, forklarer Marius Aasen.

 

En vegg av støv

På fredagens andre etappe hadde mørket lagt seg over Loutraki, og deltakerne hadde montert på ekstra lys for å komme seg igjennom fredagens siste fartsetappe.

 

– Vi startet bra på SS2, men allerede tidlig på prøven begynte vi å ta igjen biler. Til sammen tok vi igjen tre biler på etappen, og den tredje bilen ble vi liggende bak i nesten halve etappen. Å ligge bak i støvet til en bil i mørket er som å kjøre med en vegg foran seg, og det var mange ganger jeg ikke kunne se noen ting. Det resulterte i et enormt tidstap, sier Aasen fra NAF Motorsport Asker og Bærum.

 

Nummer to etter helgens første dag

Til start i andre dag av Acropolis Rally lå Marius Aasen og Marlene Engan på en ganske konvertabel 2. Plass, men kun etter noen svinger på lørdagens første etappe skjedde det en feil.

 

– Jeg fikk en feil note, som gjorde at jeg hadde alt for stor fart inn i svingen. Vi gikk rundt en gang, men landet på hjulene igjen og etter litt kjørte vi videre. Det ble kun skader på høyre dør og kanal, og bilen oppførte seg som før, forklarer Marius som for øvrig var debutant på de greske veiene.

 

Midt inne på neste fartsetappe skjer det en mekanisk feil som resulterer i at høyre støtdemper foran blir ødelagt og går rett inn i motorrommet.

 

– Vi ble helt nødt til å stoppe med en støtdemper som sto inn i motorrommet, det var umulig å fortsette. I etterkant viser det seg at det er en ekstra stopper i støtdemperen som har ført til ødeleggelsen, forteller Marius.

 

Bilen ble fraktet tilbake til service og teamet var klare for å reparere skadene som var påført slik at de kunne starte søndag morgen, men skuffelsen ble ekstra stor da FIA dessverre nektet duoen å kjøre noe mer.

 

– Vi ble nektet å restarte dag 3 på grunn av et veldig lite merke som hadde blitt påført buret etter den lille rullingen vi hadde på SS3. Man må nesten frem med forstørrelsesglasset skal man ha mulighet til å se merket. Dette fikk vi ikke gjort noe med, og vi måtte da dessverre kaste inn håndkle, avslutter en skuffet Marius Aasen som nå ser frem til neste NM-runde som allerede er førstkommende helg.

 

Neste løp i Junior World Rally Championship er Neste Oil Rally Finland 1.-3. august.