Krevende for Østberg i Hellas

m_ostberg_gre_11.jpgM-Sport Stobart´s Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson kjørte seg opp til en 12. plass totalt i Akropolis Rally Hellas etter avkjøringen de hadde på fredag.

Mads Østberg åpnet den syvende VM-runden i Akropolisrally med et høyt tempo og en sjette plass totalt, før han mistet servoen i sin Ford Fiesta RS WRC og en avkjøring på SS4 gjorde at han ikke kunne kjøre videre. Han hadde håpet på å kjempe i toppen på de røffe veiene i Hellas, men måtte starte dag to under superally reglementet.

– Det har vært en utfordring å finne lysta etter avkjøringen. Du får ikke det samme killer instinktet når du kjører under superally og det er ikke den letteste måten å konkurrere på. Jeg synes vi har hatt en del bra tider med den farta vi ønsket å ha på forhånd, selv om vi brøt på fredag, sier Mads Østberg

På vei til Hellas ble kartleser Jonas Anderssons bag med notene til løpet i stjålet, og de var nødt til å lage helt nye noter på gjennomkjøringen før løpet. Med Hellas sine røffe, løse og steinete veier er detaljerte noter viktig for å kunne pushe til det maksimale.

– Vi kjørte på nye noter i Mexico, Jordan og Argentina, så vi er vandt med å skrive nye noter. Det som er fordelen med gamle noter er at du har et grunnlag når du kommer på gjennomkjøring og notene blir bare bedre og bedre, sier Mads.

Mads og Jonas hadde en tredje tid totalt på lørdagens første etappe, og hadde flere topp tider i går. Siste etappe på lørdag gikk i mørket, der Mads slet med ekstra lys som ikke var justert riktig, og mye støv. De fortsatte i dag der de slapp lørdag kveld, men det skulle vise seg at styringen ble et nytt problem for duoen gjennom hele dagen.

– Dagen i dag handlet om å komme seg gjennom uten noen store problemer, og det har vi klart. Problemet med styringen fikk vi ikke fikset på da det var service, men dagen har vært helt ok, sier Mads Østberg.

Mads Østberg og Jonas Andersson kjørte seg opp fra en 25. plass til en 12. plass totalt etter tre dager med 18 fartsetapper i Akropolisrally.

Neste rally for de er Rally Estland, et løp de kjører som en test for å finne riktig setup på bilen, før de fortsetter med VM-runden i Rally Finland i slutten av juli.

Topp 12 totalt i Akropolis Rally:
1. 2 S. OGIER 0.0
2. 1 S. LOEB +10.5
3. 3 M. HIRVONEN +13.5
4. 11 P. SOLBERG +38.8
5. 15 H. SOLBERG +5:24.7
6. 5 M. WILSON +6:54.7
7. 8 K. RÄIKKÖNEN +8:29.4
8. 25 J. HANNINEN +11:34.7
9. 4 J. LATVALA +13:08.8
10. 9 D. KUIPERS +15:10.1
11. 24 B. SOUSA +16:29.3
12. 6 M. ØSTBERG +17:17.4