Krevende utfordringer for unge håpefulle

Gruppe 1
Fem håpefulle finalister ga alt i de krevende prøvelsene i den mest prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport, Bilsporttalentet 2014. Ingen grunn til å spare seg når premien har en verdi på rundt 300 000 kroner.

 

Som alltid var det en del nerver ute og gikk da de fem finalistene skulle duellere over to dager på Vålerbanen i Hedmark.  Ayla Ågren (21), Sindre Furuseth (21), Ole Christian Veiby (18), Marius Nakken (20) og Thomas Bryntesson (18) var de fem som duellerte onsdag og torsdag denne uken. Alle stilte godt forberedt og presterte sitt ytterste i den knallharde konkurransen.

 

De fem unge bilsportutøverne var plukket ut blant alle landets bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år for å konkurrere i kjøring med løpsbiler som var både kjente og ukjente. De hadde en knallhard fysisk konkurranse, og de var gjennom intervjuer med juryen.

Ayla_Aagren_Subaru

I en drøy måned har de forberedt seg til den prestisjefylte konkurransen, og det var ingen av dem som sparte på kreftene da de først kom i gang. Verken bak rattet på løpsbiler eller i den fysiske testen bestående av terrengløp med og sykling samt andre innlagte øvelser. For når det skal kåres en vinner stiller alle på lik linje. Tidligere meritter har ikke noe å si når det kjempes mot hverandre på Vålerbanen.

 

-Utrolig morsomt og ikke minst en ære å få være med på dette. Jeg har bare kjørt gokart og formelbil i bilsportsamenheng før så det var mye nytt for meg. Crosskart var veldig forskjellig fra alt jeg har vært borti, men skikkelig morsomt, sa Ayla Ågren som var eneste jente i finalen. Hun kjører formelbil i USA og leder USF 1600-mesterskapet når en løpshelg gjenstår.

-Dette er en som en dag på Tusenfryd – bare enda litt bedre, sa Marius Nakken fra Ålesund som kjører Thundercar til daglig og var med helt i toppen av det nord-europeiske mesterskapet på Rudskogen sist helg. Der endte han på 2. plass. Han kjemper også om sammenlagtseieren i det danske mesterskapet i år.

En som har kjørt utrolig mange forskjellig bilder og klasser til tross for at han bare er 18 år er Ole Chr. Veiby fra Kongsvinger, men også han fikk prøve noe nytt.

-Shortcar var en ny bekjentskap for meg, og det ga et utrolig kick. Mye krefter på liten vekt, sa Veiby som til helgen kjører Rally Hedemarken i en Skoda Fabia S2000.

 

-Vi har hatt fem finaledeltagere som har vært godt forberedt og prestert på høyt nivå. Dette er utøvere som satser målbevisst og profesjonelt, og de var alle sultne og hadde fin fremgang i alt de ble testet i. Det er veldig morsomt å få jobbe med så dedikerte unge utøvere, sier Bilsportforbundets sportssjef Holm Jacob Matheson.

Under konkurransen på Vålerbanen kjørte deltagerne både Shortcar og en Subaru Impreza rallybil med firehjulsdrift på den store asfaltbanen. De har kjørt gokart og crosskart, delvis i terreng, på grus og asfalt. De har konkurrert i en tøff fysisk test der både spensthopp på tribune, løping og sykling inngikk. De blir også målt på presentasjon for juryen og hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju.

Nå må deltageren smøre seg med tålmodighet helt til vinneren utropes fredag 9. januar under Bilsportforbundets årlige premieutdeling.

Crosskart_Furuseth
Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Kongsberg Automotive ASA, Bladet BIL/bilnorge.no, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Proffklær, Voldsund Motor, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS og Stian Sørlie Motorsport.

 

 

 

Årets finaledeltagere var:

 

A_AagrenAyla Ågren

Alder: 21 år
Gren: Formel F1600
Klubb: KNA Varna
Bosted: 3470 SLEMMESTAD
S_FurusethSindre Furuseth

Alder: 21 år
Gren: Rally
Klubb: NMK Gardermoen
Bosted: 2070 RÅHOLT

 

 

 

O_C_VeibyOle Christian Veiby

Alder: 18 år
Gren: Rallycross/rally
Klubb: KNA Solør Motorsport
Bosted: 2214 KONGSVINGER

 

 

T_BryntessonThomas Bryntesson

Alder: 18 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Trøgstad
Bosted: TÖCKSFORS, Sverige

 

 

M_NakkenMarius Nakken

Alder: 20 år
Gren: Racing
Klubb: NAF Motorsport Ålesund
Bosted: 6016 ÅLESUND

 

 

 

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen