Krohn avsluttet med ny pallplass

krohn_okt_10.jpgAnders Krohn (22) fra KNA Klepp Motorsport kjørte inn til andreplass på den legendariske Road Atlanta banen i helgen, og sikret seg også andreplassen sammenlagt i Star Mazda-serien.

-Dette var en fantastisk avslutning på årets sesong! Vi fløy gjennom feltet etter en halvdårlig start og tok innpå lederen hele løpet. Andersen Racing har identifisert hva som har vært feil med bilen den siste halvdelen av sesongen, og i dag var bilen optimal, kommenterte Anders etter at han hoppet ut av bilen og ble gratulert av teamet sitt.

Forberedelsene til løpet kunne ikke vært stort verre for Krohn, som slet med motorproblemer i alle testpassene. Teamet byttet motor til kvalifiseringen, og det var her de også fant feilen som har plaget Krohn brorparten av sesongen; en knekk i motorblokken som har gjort bilen mykere enn konkurrentene og dermed også nærmest umulig å sette opp. Krohn fikk bare to runder i kvalifiseringen på grunn av regn, men det ble allikevel en fin fjerdeplass.

Anders fikk ingen ideell start på løpet da han hadde clutchproblemer som gjorde at han måtte holde både clutchen, bremsen og gassen inne samtidig. Til tross for dette kom han seg ut av den første svingen på sjetteplass og begynte raskt å kjøre seg opp.
-Jeg kjente med en gang at dette var en helt annen bil enn den jeg har kjørt i hele år og kjørte med letthet forbi konkurrentene mine. Når jeg skulle kjøre forbi Conor Daly på andreplass, kjørte han meg ut på gresset og jeg snurret av banen. Heldigvis kom jeg meg i gang igjen og krysset mållinjen som nummer tre. Idet jeg var på vei inn til pit lane ble jeg fortalt av teamet mitt at Daly hadde blitt straffet for den stygge kjøringen og at jeg var flyttet opp til andreplassen. Det var herlig at rettferdigheten vant i dag og at vi fikk den plassen vi fortjente, sa Krohn, som også mottok premien som nummer to i mesterskapet senere på kvelden.

Med 2010-sesongen avsluttet kan Sandnesbuen som nå bor i Houston i Texas se tilbake på fire år i formelbiler med meget bra resultater. I 2007 debuterte han i Formel Ford i Benelux-mesterskapet, og ble der nummer to etter seks førsteplasser. Året etterpå reiste han til USA og vant det Amerikanske Formel 2000-mesterskapet med Andersen Racing etter ni seire. I fjor debuterte han i Star Mazda, vant sitt første ovalløp og ble nummer seks sammenlagt. Tilbake med Andersen Racing for årets sesong ble det hele seks pallplasser og topp-5 plasseringer i hvert eneste løp. Hva som skjer til neste år er ennå usikkert.

-Det finnes mange alternativer for neste år, både innen formelbiler og sportsbilracing. Sammen med mine samarbeidspartnere kommer jeg til å ta en avgjørelse basert på hva som passer deres og mine behov best. Det kommer til å bli en spennende vintersesong! Når jeg tenker tilbake på årets sesong må jeg si at det har vært utrolig spennende, og ikke minst givende at vi endelig fant feilen i bilen som har holdt oss fra vårt virkelige potensiale, avsluttet Krohn som kommer til å tilbringe høsten i USA med aktiviteter for sine samarbeidspartnere, samt planlegging for 2011. Informasjon om høsten og vinterens aktiviteter kommer til å oppdateres på www.anderskrohn.com.