Krognes avsluttet med seier

Krognes
Christian Krognes (24) fikk en strålende avslutning på årets racing-sesong da han i helgen kjørte inn til sin tredje seier på rad i den avsluttende runden av det tyske langdistansemesterskapet i racing på Nürburgring.

Krognes delte en Audi TTRS i klassen for to-liters turbomotorer med Georg Niederberger og Stefan Wieninger, og teamet markerte seg til slutt med pole position, raskeste runde i løpet og en solid seiersmargin ned til konkurrentene.

«Dette var en perfekt avslutning for oss. Sesongen startet med diverse problemer og noe uflaks for bilen jeg kjører på, så dette føles virkelig godt. Teamet er fullt av mennesker med usedvanlig høyt konkurranseinstinkt, så jeg var aldri i tvil om at vi ville komme sterkt utover sesongen – men likevel er det deilig å til slutt kunne si at vi har nådd de målene vi hadde til å begynne med»

Helgen startet i midlertidig med vanskelige forhold under kvalifiseringen, da banen tidvis var omringet av tett tåke og regn. Etter to raske runder av Krognes’ teamkompiser satte i midlertidig Hamar-gutten tiden som til slutt skulle holde til pole-position i klassen – dog ikke helt uten problemer.

«Jeg pushet litt for hardt på den siste runden min, og spant rett og slett rundt i en sving. Jeg kom meg i midlertidig for i gang igjen, og tiden fra den første runden jeg kjørte holdt heldigvis helt inn»

Georg Niederberger startet deretter løpet for førertrioen, ledet ut av første sving, og etter åtte runder gikk han i pit med en knapp ledelse på Kenneth Østvold i Møller Bil Motorsports Audi TTRS. Krognes tok deretter over og fant fort flyten på sitt neste pass. Da han kom inn for teamets siste depotstopp hadde avstanden til nærmeste konkurrent økt med nærmere to og et halvt minutt.

«Det var noen spennende runder, ettersom jeg hadde regn, oljesøl, sol og tåke om hverandre. Banen har en høydeforskjell fra laveste til høyeste punkt på over tre-hundre meter, og været varierer følgelig mye fra topp til bunn på en høstdag som i dag. Dette er i midlertidig noe av det som gjør denne banen så spesiell, og også veldig tilfredsstillende å kjøre når alt stemmer så bra som under løpet i dag»

Stefan Wieninger tok deretter over Audien for løpets siste pass, og gjorde heller ingen feil. Tyskeren kontrollerte bilen inn til en suveren førsteplass, og teamet kunne dermed slippe jubelen løs for en sesongavslutning det virkelig lukter svidd av.

«Teamet har gjort en helt ubeskrivelig jobb for å komme opp på det nivået vi ligger på i dag, og teamkompisene mine har i tillegg levert varene bak rattet på bilen. Sesongen sett under ett er noe vi kan være veldig stolte av, og er noe vi definitivt skal feire senere i år. Nå starter i midlertidig forberedelsene for neste år, og mange har lagt merke til farten vi har vist i år. Derfor føler jeg meg trygg på at jeg skal få til et spennende opplegg for 2015» avslutter Krognes.