Krognes avsluttet på pallen

c_krognes_16_10_2
Årets siste løp i den tyske VLN serien ble en ny suksess for Christian Krognes (26) , som avsluttet med nok en pallplass sammen med teamkompisene Jesse Krohn og Victor Bouveng.

 

Som tidligere delte de tre sjåførene en BMW M6 GT3 fra Walkenhorst Motorsport, og det var en svært fornøyd Hamar-gutt som kunne se tilbake på en sterk sesong etter løpsslutt.

«Som debutant i den internasjonale GT3-klassen har det vært litt av et år og jeg har lært mye. Sammen med teamet har jeg gjort store fremskritt og fått god hjelp av både ingeniører og flere erfarne sjåfører fra BMW Motorsport. Det skal jeg ta med meg videre inn i 2017, hvor jeg håper på å få kjøre enda mer enn i år. Farten er definitivt der, så nå er det bare å få ytterligere konkurranse i flere serier i Europa for å stabilisere meg på et jevnt, høyt nivå»

Helgens løp var heller ikke uten dramatikk for teamet da Nürburgring Nordschleife viste seg fra en av sine tøffere sider. Med temperaturer ned mot frysepunktet og mye regn på den første halvdelen av løpet fikk startfører Jesse Krohn en vanskelig oppgave. Under opptørkende forhold levert han i midlertidig bilen til Krognes på en sjetteplass, etter å ha avansert flere plasseringer den siste halvtimen. Krognes kjørte deretter et svært raskt pass og ga deretter bilen til Victor Bouveng på en tredjeplass.

«Jeg fikk god flyt umiddelbart, og med en ny type gummiblanding på dekkene hadde jeg bedre grep enn noen gang tidligere denne sesongen på tross av de kalde forholdene. Jeg kjente fort at jeg hadde god fart i forhold til de foran meg, og derfor var det bare å gi gass og komme seg så langt opp som mulig i løpet av de ni rundene jeg var på banen»

Bouveng tok deretter over rattet på en tredjeplass og fortsatte å kjøre godt, men to runder før mål oppdaget teamet at høyre bakhjul hadde en punktering som sakte men sikkert slapp ut luft. Svensken håndterte i midlertidig situasjonen glimrende og kjørte over mål nesten uten luft i bakdekket. Med tredjeplassen tok teamet annenplassen i mesterskapet for GT3 biler i VLN-serien.

«Det var en utrolig morsom avslutning på sesongen, og jeg er svært takknemlig for å ha vært en del av teamet dette året. Walkenhorst Motorsport er et relativt ungt team, men vi utfordrer allerede de etablerte fabrikksteamene, noe som naturligvis er givende for alle involverte. Nå starter forberedelsene for alvor for neste år, hvor vi har målsetting om å delta i flere mesterskap utenfor VLN-serien. Jeg håper å ha dette klart i løpet av de neste ukene»

Land Motorsport, med deres Audi R8 LMS vant helgens firetimersløp foran BMW Team RBM og nettopp Walkenhorst Motorsport med deres BMW M6 GT3.