Krognes med ny banerekord på Nürburgring

C_Krognes_16_08
Etter to måneder med pause fra racing var Christian Krognes (26) tilbake igjen i den tyske VLN serien i racing, og takket like gjerne for tilliten fra Walkenhorst Motorsport med å sette ny banerekord uansett klasse på sagnomsuste Nürburgring Norschleife i Tyskland.

Krognes startet som tidligere denne sesongen med teamets BMW M6 GT3 med rundt 500 hestekrefter, og etter den sterke kvalifiseringen fulgte hele teamet også opp med en pallplass etter å ha fightet hardt i det fire timer lange løpet lørdag ettermiddag.

Med en rundetid på syv minutter og femtiseks sekunder slo Hamar-gutten den tidligere rekorden med omkring ett sekund, og vant også kvalifiseringen for løpet med klar margin. Tiden blir ikke stående som en offisiell rekord ettersom det kun er tidene i løpet som gjelder for historiebøkene, men uoffisielt er det den raskeste tiden som noen gang er kjørt på VLN-versjonen av Nürburgring Nordschleife i nyere tid.

«Det var en fantastisk følelse å se tiden dukke opp på dashbordet, og det viser virkelig hvor mye arbeid som har blitt lagt ned av hele teamet gjennom hele sesongen. Vi har tatt enorme skritt med grunnoppsettet på bilen, og BMW har jevnlig introdusert flere oppdateringer på motoren. Gjennom hele sesongen har jeg også lagt ned mye arbeid i både fysisk og mental trening, og det er godt å se at det gir resultater»

Krognes startet også løpet sterkt fra pole position, beholdt ledelsen og jobbet seg til en luke på fire sekunder til et av fabrikksteamene til Mercedes AMG på den første runden. Syv runder senere gikk Krognes i pit fra første posisjon, og ga rattet til BMW-junior Victor Bouveng som holdt farten til konkurrentene rundt seg. Sistemann i trioen, Jörg Müller, kjørte også svært solid på det tredje stintet, men et noe lavere bensinforbruk hos det konkurrerende Mercedes-teamet skulle vise seg å bli avgjørende mot slutten av løpet. Da Krognes satte seg inn i bilen dagens avsluttende etappe var nemlig Mercedes-teamet nærmere et minutt foran Hamar-guttens team, og selv om Krognes kjørte raskere enn lederteamet kom han aldri nære nok til å kjempe om seieren. En andreplass markerte likevel årsbeste for Walkenhorst Motorsport, og Krognes ser lyst på løpene som kommer mot slutten av sesongen.

«Selv om vi dessverre ikke klarte å være med helt inn i dag ser hele teamet så mange lyspunkter under dagens løp at vi ikke kan være skuffet. Nå skal vi gjøre en nøye analyse av helgens runde, og forbedre de punktene vi taper på for løpene som kommer i høst. Konkurransen i GT3 klassen er så hard at alt må klaffe for at vi skal klare å ta en seier – men etter å ha sett farten vår denne helgen har jeg virkelig troen på at vi har noe stort på gang»

Foto: Peter Elbert