Krognes med drømmesjanse i Lamborghini

c_krognes_16_10_3
Cristian Krognes (26) har lagt en sterk sesong bak seg i den tyske VLN-serien. Nå har racing-talentet fått en ny drømmesjanse sammen med teamet Attempto Racing, som har valgt å ta med seg Hamar-gutten til årets avsluttende runde av GT-Open mesterskapet på F1-banen i Barcelona.

Sammen med finske Emil Lindholm skal han ratte teamets Lamborghini Hurracan GT3 med 580 hestekrefter under panseret 5-6 november.

«Dette blir fantastisk gøy, og jeg gleder meg som en unge til å sette meg bak rattet på Lamborghinien. Walkenhorst Motorsport som jeg har kontrakt med, har vært utrolig generøse med å la meg benytte meg av muligheten. Det blir en god erfaring å ta med seg videre, og i tillegg få debutere i bilen på en løpshelg er et hyggelig signalement fra teamledelsen hos Attempto»

Attempto Racing har en lang og suksessrik historie bak seg innen racing, og ble blant annet mestere i Porsche Supercup med Nicki Thiim i 2012. I tillegg har de hatt kjente førere som Kevin Estre og Nicky Tandy i teamet, som begge er fabrikksførere for Porsche i dag. Siden har teamet tatt steget over til GT3-racing sammen med Lamborghini, og det var like etter det siste løpet i VLN-serien forrige helg at Krognes fikk invitasjonen til å gjøre en siste innsats for sesongen.

«Det var en utrolig hyggelig telefon, og vi ble raskt enige om å få på plass et bra opplegg for helgen. For min del blir det jo både ny bil, ny bane og nytt team – men ambisjonene er likevel høye. Vi møter noen svært sterke team og førersammentsetninger, og siden dette er den avsluttende runden av GT-Open mesterskapet kommer det til å bli harde fighter i hele feltet»

Mesterskapet er inne i sin ellevte sesong og har siden starten vært en rendyrket GT3 serie som sendes live over hele fem kontinenter. Mange av verdens beste GT-sjåfører deltar i serien, og derfor blir det en solid utfordring for Hamar-gutten.

«Jeg får bare være ydmyk, men offensiv ovenfor utfordringen. Hele uken kommer til å være fylt med intense forberedelser ettersom løpet går allerede den kommende helgen, og jeg skal virkelig gi alt!»