Krognes med kanonstart på Nürburgring

Chr_Krognes_16_april
Christian Krognes (25) fra Hamar kjørte sitt tredje løp noensinne i den internasjonale GT3 klassen i helgen, da det seks timer lange kvalifiseringsløpet til 24‐timersløpet i mai sto for tur.

Som vanlig stilte Hamar‐gutten til start med Walkenhorst Motorsport og deres BMW M6 GT3 med omkring 500 hk, i hard konkurranse med fabrikksteam fra både Audi, Nissan, Porsche og BMW. Til tross for litt uflaks underveis, hadde Krognes og teamkompisene Victor Bouveng og Michele Di Martino all grunn til å være fornøyde i etterkant av helgen.
Løpet fungerte i praksis som en generalprøve for 24‐timerløpet om en drøy måned, og teamet jobbet hardt for å samle så mye data fra bilen som mulig under treningen lørdag:
«Vi testet mye med ulike dekkblandinger fra Dunlop og teamets ingeniører, og fant til slutt et oppsett som alle førerne var fornøyde med. Bilen er fortsatt såpass ny for oss at vi ofte må ta flere steg om gangen når vi jobber med oppsettene, men ingeniørene har gjort en fantastisk jobb med å holde en rød tråd gjennom hele prosessen. Derfor hadde vi en god følelse før alvoret startet på søndag»
Den Svenske BMW‐junioren startet kvalifiseringen for teamet, før tyske Michele Di Martino holdt teamet innenfor topp ti sammenlagt med sin kvalifiseringsrunde. Krognes kjørte deretter de siste to rundene og endte til slutt på en femteplass på opptørkende forhold, like under to sekunder bak fabrikksteamet til BMW som vant kvalifiseringen.
«Bilen kjentes strålende ut, og vi var vesentlig nærmere teten denne gangen enn på det første løpet for to uker siden. Til tross for at det ikke var helt tørt på banen var farten på hele feltet svært høy når man sammenligner med tidene de kjørte i fjor, og derfor var det ekstra godt å kjenne at vi var med helt i toppen»
Krognes startet deretter løpet, og kjørte teamet opp ytterligere én plass før han gikk i pit og byttet med Michele Di Martino etter syv runder. Like etter måtte teamet dessverre gjøre et nytt pit stop for å løse et teknisk problem, som var løst nærmere ni minutter senere etter strålende arbeid fra mekanikerteamet. Krognes tok deretter over bilen igjen, og kjørte etter tre runder inn til løpet raskeste rundetid totalt sett med tiden 8.18, før Victor Bouveng sikret en solid 8. plass for teamet etter å ha ligget helt nede på 17. plass tidligere på dagen.
«Selv om det stadig er mye å jobbe med fikk vi en bekreftelse på at vi kan være med å kjempe helt i toppen i dette selskapet, noe som selvsagt er gøy. Audi hadde med flere av DTM‐sjåførene sine, og at vi er hakket raskere enn dem i dag viser at vi har en solid base å jobbe ut i fra. I tillegg er alle sjåførene på teamet svært jevne, så nå gleder jeg meg bare som en guttunge til å kjøre flere løp og teste videre, før 24‐timersløpet i mai» ‐ avslutter Krognes.