Krognes klar for tysk toppteam

chr_krognes_2012.jpg
Christian Krognes (25) går en svært spennende fremtid i møte, etter at han nylig signerte for det tyskbaserte racingteamet Walkenhorst Motorsport.

Teamet er en av de større aktørene i den internasjonale GT3 klassen i racing, som er regnet som en av de hardeste og mest profesjonelle klassene i internasjonal GT-racing. Intensjonen er å ta fatt på et langvarig samarbeid, hvor Krognes vil få en sentral rolle i teamets utvikling av deres splitter nye BMW M6 GT3 – med opptil hele 580 hk under panseret. Teamet fungerer også som en av hovedsamarbeidspartnerne til dekkprodusenten Dunlop, som vil bistå i et intensivt testprogram gjennom hele sesongen.

-Dette er en real guttedrøm som går i oppfyllelse, og jeg er svært takknemlig og ydmyk for tilliten jeg har fått av teamet og alle andre som har hjulpet meg på veien. Siden jeg fikk sjansen i racing med Møller Bil Motorsport for seks år siden har den fjerne drømmen vært å ta stegene opp til et toppteam i nettopp GT3 klassen, sier Christian.

På overflaten har bilene i denne kategorien  flere likhetstrekk med ordinære varianter som kan kjøpes hos en bilforhandler, mens det på innsiden er lite som minner om en gateregistrert bil. Gjenkjennelsesfaktoren har i midlertidig gjort klassen til en av verdens største innen racing, og store produsenter som BMW, Audi, Porsche og flere spytter inn enorme ressurser for at nettopp deres bil skal være raskest i de store løpene 24-timersløpet på Le Mans og Nürburgring.

-I BMW’n jeg sitter i nå er bilen strippet for over ett tonn fra gatevarianten, og alt annet enn bensintanken og andre nødvendigheter er tatt bort. Igjen sitter man igjen med en svært spesiell bil der samtlige deler er laget spesifikt for racing, og som det er brukt nesten tre år på å utvikle hos BMW Motorsport.

Krognes debuterte i klassen under 24-timersløpet i fjor med en 10. plass av nesten 200 startende team. Årets mål er å fullføre innen topp 5, blant annet fordi teamet får tett oppfølging av BMW under hele vårsesongen.

– Walkenhorst Motorsport har et tett samarbeid med fabrikken og jeg skal blant annet dele bil med DTM sjåfør Tom Blomqvist, så vi blir satset på. Teamet vant også GT3 klassen sammenlagt i VLN-serien på Nürburgring i fjor, så de vet godt hva som må til for å være raskest. Nå gleder jeg meg bare som en guttunge til å starte jobben med teamet, for spiller jeg kortene riktig er ikke nødvendigvis veien til et helprofesjonelt sete så lang. Jeg har trent mer enn noen gang både fysisk og psykisk for å være klar for å nå de målene som er satt, så nå er det bare å gi skikkelig gass.
I tillegg til Tom Blomqvist kommer Krognes til å dele førersetet sammen med den svenske BMW-junioren Victor Bouveng, hvor planen er å delta i åtte løp i årets VLN-serie, samt 24-timersløpet på Nurburgring i slutten av mai. Første løp går allerede førstkommende helg, lørdag 2. april.