Krognes med årets tredje klasseseier på ringen

krognes_12.jpg
Etter to løp med skuffende resultater, gikk Christian Krognes og hans teamkompiser Dominik Brinkmann og Ullrich Andree seirende ut av den tredje runden i det tyske langdistansemesterskapet. Krognes stilte som vanlig til start med det tyske teamet LMS Engineering, som deltar i klassen for to-liters turbomotorer med en VW Scirocco GT24.

Allerede på kvalifiseringen ble det klart at teamet hadde alvorlige hensikter om å gjøre en solid figur, da Krognes kjørte inn til ny banerekord for klassen med en rundetid på 8:37, og gav Sciroccoen beste startspor for løpet. Tiden var en forbedring på to sekunder fra fjorårets rekord, som Krognes for øvrig også var innehaver av, og Hamar-gutten var godt fornøyd etter endt kvalifisering:

-Den siste og raskeste runden min var forholdsvis fri, og jeg fikk god flyt. Derfor var det også godt å se at tiden ble bra, selv om jeg vet at både jeg og bilen fortsatt har mer inne»
Krognes startet løpet fra første startrekke for det tyskbaserte teamet, og som vanlig var det flere biler som stiller i en noe høyere klasse, som startet like bak han.

-For oss som ikke har den raskeste bilen rett frem i vår startgruppe, så havner vi som regel i en litt kinkig situasjon under starten. Igjen ble jeg forbikjørt av en av disse større bilene, for så å bli liggende bak og stange de to neste rundene. I tillegg er denne banen er utrolig vanskelig å kjøre forbi på, spesielt når bilen foran har vesentlig mer kraft i motoren»
Krognes opparbeidet seg i midlertidig en god luke på konkurrentene i sin klasse, og ble derfor bedt om å endre kjørestil midtveis i sitt pass. Tidligere denne sesongen har teamet kjørt seks-runders pass og dermed måtte gå i pit tre ganger i løpet av et race for å fylle bensin. Med noen små forhånds-preparerte endringer på motor-elektronikken, kalkulerte ingeniøren på teamet i midlertidig at bilen ville kunne gå åtte runder med et litt lavere tempo, og dermed spare et depotstopp totalt sett.

-Strategisk sett var dette glimrende av teamet, og selv med mye gulflaggsoner rundt omkring på banen kunne vi holde et bra fart med litt roligere kjøring. Sannsynligvis er det dette som gjorde at vi kjørte over mål med en komfortabel seiersmargin etter endte fire timer»
Teamkompisene Brinkmann og Andree økte nemlig forspranget til konkurrentene, og kjørte over mållinjen nesten to minutter foran et satellitt-team fra Opel. Årets tredje klasseseier var dermed et faktum, og teamet økte også sine sjanser for en totalseier i VLN mesterskapet.

-Selv om vi har vunnet også tidligere i år, var dette det første løpet i årets sesong hvor alt klaffet. Bilen gikk fullstendig feilfritt gjennom de fire teamene og både team og førere gjorde en strålende jobb. Da smaker en seier ekstra godt» – avslutter Krognes.
Teamet ligger på femte-plass i mesterskapet når det gjenstår seks løp. Det neste går allerede første helgen i juni, hvor Krognes stiller til start med forhåpninger om en ny klasseseier.