Krognes med ny suksess på ringen

krognes_ringen11.jpgChristian Krognes og hans medsjåfører tok en ny klasseseier i årets åttende runde i det tyske langdistansemesterskapet, VLN.

Krognes satte også ny runderekord på 8,42 min i kvalifiseringen og har med det den raskeste tiden som noen gang er kjørt med en bil i klassen SP3T. Krognes kjørte LMS’ VW Scirocco som stiller i klassen for 2 liters turbomotorer, og teamet tok en sterk 13. plass sammenlagt av de 168 startende bilene.

Christian Krognes startet løpet fra første startposisjon og ledet med over 26 sekunder allerede etter to runder. Etter første depotstoppet fortsatte Krognes å kjøre også det andre passet, og da han ga fra seg ratet til kollega Emin Akata var ledelsen økt til drøye tre minutter. Men også Akata og Maik Rosenberg holdt godt tempo, og teamet vant sin klasse etter fire timers kjøring med over 3 minutter og 40 sekunder.

«I dag var det skikkelig gøy å kjøre. Hele teamet fungerte perfekt, det var strålende sol, og fantastiske forhold. Bilen fungerte meget bra og selv med mye trafikk kunne jeg kjøre raske og jevne rundetider. Helt på slutten av mitt andre pass skjedde det i midlertidig noe galt med elektronikken, slik at den ga for mye mellomgass ved nedgiringer. Både Akata og Rosenberg kjørte derfor med mer marginer enn vanlig mot slutten da vi stadig hørte små ulyder fra girkassen – og bilen holdt derfor også helt til mål. I lys av mulighetene vi fortsatt har til å ta sammenlagtseieren i VLN serien, var det viktig for oss å fullføre på førsteplass – og med ledelsen vi fikk innledningsvis, hadde vi heldigvis mulighet til å spare bilen i siste halvdel av løpet.

Hva er planen videre nå?
«Først skal vi kjøre de to siste løpene i årets VLN serie, og om alt går bra er sjansen god for å vinne hele serien sammenlagt. Det er egentlig sesongens hovedmål, men siden vi har hatt to brutte løp i år forutsetter det at vi også vinner vår klasse i de siste to løpene. Og med konkurransen vi har i SP3T, blir det alt annet enn enkelt. Ellers har jeg også startet planleggingen for neste sesong».

Vil du fortsette i VLN, eller har du andre planer?
Foreløpig har jeg mest lyst til å fortsette i VLN. VLN er et utrolig spennende mesterskap å kjøre, og Nürburgring Nordschleife er en veldig krevende bane. Jeg har hatt en bratt læringskurve og har lært veldig mye siden det første løpet på våren. Dessuten har jeg allerede fått tilbud om et sete i LMS også neste år, og skal forhandle om detaljene i kontrakten i løpet av oktober måned. Da er det snakk om en raskere bil som kan være med å kjempe om totalseieren i hvert løp».

Er det da snakk om en GT3 bil?
«Jeg vil vente litt med å røpe hva slags bil det blir til avtalen er i havn og det er helt sikkert. Det det er snakk om foreløpig er en bil som er litt langsommere enn de aller raskeste, men med rett førerkabal kan vi likevel være med å kjempe om seieren i hvert enkelt løp» avslutter Krognes