Krognes med nytt sterkt løp

CHR_Krognes_14_mai
Etter en tre ukers pause fra racing stilte Christian Krognes (23) til start i helgens fire timers-løp det tyske langdistansemesterskapet i racing. Som vanlig kjørte Hamar-gutten med LMS Engineering i en Audi TTRS i klassen for to-liters turbomotorer, med teamkameratene Stefan Wieninger og Georg Niederberger. Etter en sesongstart med mye teknisk trøbbel og diverse utfordringer med oppsettet på bilen, var hele teamet særdeles forberedt på å ta revansj under helgens løp.

Kvalifiseringen startet i midlertidig på verst tenkelige måte for teamet, da girkassen i bilen plutselig gikk i stykker under Krognes’ første runde:

«Planen var at jeg skulle kjøre én runde helt til å begynne med for å sette en rask tid før de andre tok over. Da jeg kom ut på banen skjønte jeg i midlertidig at noe var galt, da girkassen bråket voldsomt i både andre og tredjegir. Jeg ble i midlertidig bedt om å fullføre en runde uten å bruke girene mer enn nødvendig, og kom meg gjennom på en grei måte. Deretter satte mekanikerne i gang med å bytte girkassen»

Etter litt flaks holdt rundetiden til første startposisjon i klassen, og etter en fantastisk jobb av mekanikerne var også bilen klar for løpet noen minutter før løpet sattes i gang. Krognes kjørte starten for teamet, og opparbeidet etter hvert et større forsprang på konkurrentene i klassen. Etter en times kjøring gikk Hamar-gutten inn for sitt første pit stop, med en avstand ned til andremann i klassen på drøyt 45 sekunder.

«Ved å komme først ut av starten fikk jeg mulighet til å finne roen og kjøre mitt eget løp. Ettersom de bak meg kjempet med hverandre om plasseringene, fikk jeg også relativt raskt en god luke. I tillegg var bilen fantastisk å kjøre, og det er gøy å kjenne at alt strevet vi hadde tidligere i sesongen nå kommer oss til gode»

Krognes byttet deretter med Georg Niederberger, som økte ledelsen ned til konkurrentene ytterligere. Deretter kjørte Stefan Wieninger et sterkt pass der avstanden til andremann i feltet ble opprettholdt, før Krognes skulle avslutte løpet. Depotstoppet gikk perfekt, men da racingtalentet skulle kjøre ut av pit-området, ble løpet rødflagget og avsluttet etter en større krasj ute på banen. Krognes’ bil ledet sin klasse før det siste pit-stoppet, og dersom løpet hadde blitt fullført på vanlig måte ville de etter alt å dømme vunnet klassen med god margin. Siden de tre bilene i toppen hadde litt forskjellig pit-stop strategier, og løpsledelsen lot målpasseringen 2 runder før løpet ble rødflagget bli gjeldende, havnet de i midlertidig på en litt uheldig 3 plass.

«Heldigvis var det teamets søsterbil som tok seieren, men etter et så godt gjennomført løp var vi naturligvis litt skuffet over å ikke stå på toppen av pallen selv. Hele teamet gjorde en fantastisk jobb, så vi har uansett mye å glede oss til videre. I tillegg fant vi endelig frem til et oppsett som fungerer godt, og det skal bli spennende å bygge videre på dette i de neste løpene denne sesongen. En pallplass i dette tøffe selskapet er noe vi i alle fall skal være godt fornøyde med, og med det tempoet vi viste i helgen bør resten av sesongen bli svært bra»

Det neste løpet i det tyske langdistansemesterskapet i racing går den første helgen i Juli, hvor Krognes nok en gang vil stille til start med LMS Engineering.