Krognes med sammenlagtseier i VLN


Christian Krognes og hans team sikret seg sammenlagt-seieren i årets tyske langdistansemesterskap (VLN), etter en spesiell avslutning på Nürburgring på lørdag.

Alt lå til rette for et spennende løp da det tyske langdistansemesterskapet i racing skulle avgjøres under årets siste løp på den legendariske banen Nürburgring Nordschleife. Hele fem team var med i kampen om sammenlagtseieren i mesterskapet, og etter ni av ti løp lå Christian Krognes (22) fra Hamar helt øverst på listen sammen med sine tyske teamkompiser Ullrich Andree og Dominik Brinkmann i LMS Engieering’s VW Scirocco GT24. Det kalde været snudde i midlertidig konkurransen på hodet, og selve løpsdagen ble alt annet enn teamet og konkurrentene hadde forventet.

Deltakerne ble nemlig møtt med snøvær i forkant av kvalifiseringen lørdag morgen, og det ble tidlig klart at en avvikling av løpet ville bli vanskelig. Håpet var at solen etter hvert ville smelte snøen og isen på banen, men slik gikk det ikke.

“Temperaturene var på godt under null grader, og det hele minte mer om en kald vinterdag i Norge enn en høstdag i Tyskland. Flere steder var banen fullstendig dekket av is, og kvalifiseringen ble utsatt gang på gang i håp om at solen skulle varme tilstrekkelig til å få en kjørbar bane” – sier Krognes.

Til slutt måtte arrangørene bite i det sure eplet og akseptere at forholdene var for dårlige til å gjennomføre løpet, og siden syv av de ni kjørte løpene teller sammenlagt – ble det tyskbaserte teamet Lautner Motorsport utropt som sammenlagt vinnere av det tyske langdistansemesterskapet.

– Det må ha vært en nervepirrende venteperiode?

“Stemningen i forkant av avgjørelsen var til å ta og føle på. Vi var hele tiden klare for å nullstille oss og sette i gang med konkurransen, men samtidig kunne vi bare sitte og vente på en avgjørelse fra løpsledelsen. Mentalt sett var det hardt å stå der og ikke vite om man skulle ut og kjøre for en seier, eller om man i det neste øyeblikket kunne bli utropt som vinnere. Sammenlagtseieren var jo teamets hovedmål denne sesongen, og vi har lagt ned ufattelig mye arbeid i å nå det målet” forteller Krognes.

VLN mesterskapet er veldig stort i Tyskland, og medieinteressen har vært større en noensinne under årets sesong. Alle løpene blir sendt på tysk TV, og hvert løp har samlet nær 30.000 engasjerte tilskuere. Det var derfor mye som sto på spill både for Lautner Motorsport og deres samarbeidspartnere, og stemningen gikk i taket da løpsledelsens avgjørelse ble offentliggjort.

“Selv om vi vant uten å få kjørt en meter på det siste løpet, smakte dette akkurat like godt. Vi har tross alt vunnet syv av de ti løpene. LMS Engineering har gjort en strålende jobb i hele år og levert en perfekt bil til hvert eneste løp. De har aldri stoppet å utvikle bilen og bilen har blitt bedre og bedre for hvert løp, og i tillegg har vi som sjåfører vært raskest på banen i vår klasse i alle løp vi har gjennomført. Da føles det fantastisk å ta hjem sammenlagtseieren hvor absolutt alle i serien, uansett klasse, deltar. Det er tross alt godt over 200 biler og nærmere 1000 førere med i mesterskapet. I tillegg tok min teamkollega Dominik Brinkmann og jeg også tittelen i juniormesterskapet (for førere under 25 år), så vi gjorde virkelig rent bord i år. Hele teamet fortjente virkelig dette”

Hvordan påvirker denne seieren satsingen din neste år?

“Denne seieren rager høyt i tysk racing, og jeg vet at jeg har blitt lagt merke til. Jeg har hatt banerekorden i min klasse i over et år nå og vet jeg likevel har mer inne. LMS har i midlertidig mange interessante alternativer å velge mellom neste sesong, og jeg kan godt tenke meg å fortsette samarbeidet med dem dersom vi kan komme frem til en god avtale. Kommunikasjonen i teamet er svært bra, og vi jobber godt sammen – noe denne seieren er et resultat av.

«Christian har vært veldig, veldig sterk gjennom hele sesongen, og han har vært den klart raskeste føreren i teamet. Han har utviklet seg til å bli en mer og mer komplett racerfører og fortjener virkelig mesterskapstittelen for 2012. Christian har derfor en stor del av æren for at LMS tok denne tittelen gjennom å være raskest på banen samtidig som han unngikk uhell. Vi håper å kunne gi ham et interessant tilbud for 2013 sesongen» uttaler teamsjef Andreas Lautner.

“Det er likevel tidlig å gi noe konkret svar på hva jeg gjør neste sesong, men det er ingen tvil om at jeg kommer til å satse dersom jeg får sjansen” – avslutter Krognes.