Krognes med nok et sterkt løp

Årets tredje runde i Blancpain Endurance Series tok i helgen sted på den franske Paul Ricard banen, hvor Christian Krognes (27) fra Hamar deltok sammen med Walkenhorst Motorsport og sine teamkompiser Mikkel Jensen og Nico Menzel.

Mens løpene i denne serien vanligvis foregår over tre timer var det seks timer med racing som gjaldt denne helgen, og det skulle vise seg å bli et svært innholdsrikt løp allerede fra første meter for det Tyske teamet.

Helgen startet nemlig lovende, og på kvalifiseringen var Krognes førstemann ut på banen for det tyske teamet. Han kjørte inn til foreløpig 13. startposisjon av 61 biler, og plasserte seg dessuten midt mellom de to fabrikksbilene fra BMW Motorsport.

«Jeg var relativt godt fornøyd med runden, ettersom dette var en helt ny bane for meg. I forkant av kvalifiseringen hadde jeg kun tolv runder med trening, så det var bare å jobbe godt å lære så mye som mulig på de fem rundene jeg kjørte» ‐ forteller Chrisian.

Nico Menzel kjørte deretter fire nye runder og plasserte bilen på en foreløpig 26. plass, før danske Mikkel Jensen til slutt plasserte bilen på en 35. startposisjon for løpet.
«Dette mesterskapet er ekstremt tett. Hadde vi vært fire tiendeler raskere hadde vi avansert nesten 15 posisjoner i feltet, så vi gikk ut av kvalifiseringen med et klart mål om en topp 15‐plassering»

Jensen startet også løpet og plukket plasseringer umiddelbart. Etter omkring 50 minutter kom dansken inn som 26. mann, før han overlot rattet på teamets BMW M6 GT3 til Krognes. En uheldig taktisk vurdering av teamet under safety car like før depotstoppet gjorde i midlertidig at teamet mistet hele 15. posisjoner på pit‐stoppet.

Etter en ny time hadde Krognes avansert til 24. plass i feltet og satt teamets raskeste rundetid, da Nico Menzel gikk inn i bilen. Tyskeren fortsatte å kjøre sterkt gjennom sitt stint, men var uheldig og punkterte på sin siste runde ved halvkjørt løp.

«Jeg sto klar og ventet på bilen for mitt siste pass da jeg fikk beskjed om at Nico hadde fått en punktering, noe vi tapte nye 50 sekunder på. Likevel var det bare å bite tennene sammen og kjempe seg oppover feltet»

Krognes kjørte et nytt sterkt pass, og pitet etter fire timer på en 19. plass. Menzel tok deretter over igjen, bare for å oppleve en ny punktering helt mot slutten av den femte timen med kjøring – noe som kostet nye tre minutter for teamet. Da Mikkel Jensen satte seg i bilen for dagens siste time handlet det derfor bare om å få bilen over målstreken, noe Dansken klarte med glans. Til slutt krysset han mållinjen på en 26. plass.

«Resultatet er jo selvfølgelig skuffende, men vi hadde for mye plunder underveis til å fullføre innenfor målet vårt om en topp 15‐plassering. Dette er på mange måter et læreår for oss, og sånn som løpet utviklet seg er det viktigste at vi har fått med oss mye erfaring som vi kan ta med oss videre» ‐ avslutter Krognes.

Sommermånedene blir hektiske for Hamar‐gutten som kjører både den fjerde runden i VLN mesterskapet på Nürburgring, samt det årlige 24‐timersløpet på den legendariske Spa‐banen i Belgia i løpet av juli. Aller først kjører han i midlertidig en test på sistnevnte bane som en del av teamets forberedelser til det nevnte 24‐timersløpet på Spa, og et av årets store høydepunkter på GT racingkalenderen.