Krognes på 5. plass i EM-finalen!

krognes_500.jpgTredje og siste runde av EM for klasse KZ2 i gokart ble avviklet i Varennes i Frankrike i helgen. Christian Krognes (KNA Varna) og Kenneth Østvold (NMK Elverum) fra Møller Bil Motorsport Junior Team var på plass, og etter en svak start jobbet begge to seg fremover i feltet. I den siste finalen bød de Europas absolutt beste KZ2-førere på knallhard konkurranse.

Helgen startet med regn, noe som vanligvis favoriserer de nordiske førerne og guttene gjorde det bra på treningen, men på tidkjøringen fungerte det ikke så bra. Krognes gjorde en brukbar første tidkjøring, men klarte ikke å forbedre tiden i andre runde slik konkurrentene gjorde. Østvold hang ikke med i det hele tatt i første tidkjøring, men i den andre var han betydelig bedre. Dermed var Østvold og Krognes nr. 32 og 34 og fikk startsport 13 og 14 i de innledende heatene.

De innledende heatene gikk sånn midt på treet med Krognes litt foran helt til han i det siste heatet, etter en kanonstart, ble dyttet ut i grusen av en konkurrent. Dermed kom han inn på en 20 plass og raste nedover på starlista til første finale. «Vi får aldri nok tid til testing før løpene. Derfor må vi bruke både tidkjøringene og de innledende heatene til å prøve ut forskjellige oppsett. Det gjør resultatene mer ujevne, men det viktige er jo at vi får det til å gå fort i finalene» sier Østvold.

I første finale hadde Østvold 23. og Krognes 29. starspor og de hadde en tøff oppgave i å kjøre seg opp i feltet. «Det er utrolig jevnt og høyt nivå på førerne i EM finalene. Han som ledet EM etter de to første rundene hadde litt uflaks i de innledende heatene og klarte dermed ikke å kvalifisere seg til finalene og mistet EM seieren. Dette sier alt om hvor utrolig jevnt det er og hvor lite som skal til før man er kjørt av lasset» sier Krognes.
Begge gutta gjorde imidlertid en meget solid første finale og endte på 16 og 18 plass med Østvold først.

I siste finale skulle det hele avgjøres og det var tydelig at mange satset hardt og var litt ekstra nervøse. Det smalt både her og der men våre gutter gjorde en knallstar, kom seg unna alle uhell, og lå på 8. og 9. plass allerede etter en runde. Østvold ledet an med Krognes like bak og de jobbet seg oppover i feltet. Østvold var i denne fasen av løpet klart raskere enn konkurrentene foran seg, og når han allerede i 6 runde var i ferd med å kjøre seg opp på en fjerdeplass øynet vi mulighetene for en sensasjonell pallplass. Dessverre var det en dump i banen akkurat i innbremsingen der Østvold passerte. Han fikk et kast på karten og hektet sideboksen i bakhjulet på den andre karten og begge kartene endte i grusen. «Dette var så trist!! Jeg hadde utrolig bra fart på karten, var raskere enn alle de fire i ledelsen og var fast bestemt på å nå en pallplass. Det var en stor sjanse til å få vist at vi fra Norge kan være med å kjempe i toppen, og jeg er selvfølgelig veldig skuffet over at det endte i grusen» sier Østvold.

Men like bak kom Krognes. Han hadde allerede skaffet seg en god luke til kartene bak seg og tok opp jakten på teten. «Jeg var raskere enn de foran meg og tok innpå han som lå på fjerdeplass, men dessverre var det ikke mange nok runder igjen. Jeg rakk akkurat å ta ham igjen men fikk ingen mulighet til å kjøre forbi. Jeg er imidlertid veldig fornøyd med femte plassen i dette selskapet. Det beste av alt var at jeg hadde sjette beste rundetid, kun noe få hundredeler etter flere av Europas beste førere. Samtidig klarte jeg å kjøre så jevnt at jeg faktisk tok innpå teten. Det var gøy» sier Krognes.

Med dette endte Krognes på en 12. plass sammenlagt i EM mens Østvold som lå på en 15. plass før det siste løpet falt tilbake til 22. plass. «Selv om marginene ikke var på Østvold’s side i sluttspurten viste vi i dag at vi er blant Europas 15 beste i KZ2 og at vi på en god dag kan være med å kjempe helt i toppen. Det er vi svært fornøyde med. Det er tross alt første året vi kjører på internasjonalt topplan. Ellers er vi selvfølgelig fornøyde med at vår gokartfabrikk, Energy Corse, tok dobbeltseier i EM sammenlagt med Tony Lavanant fra Frankrike og Kevin Jansen fra Holland» avslutter de to guttene.