Krognes med sterk debut i Lamborghini

c_krognes_16_11Christian Krognes (26) har lagt en sterk sesong bak seg i den tyske VLN-serien, men viste seg også svært solid i helgens avsluttende runde av GT-Open serien.

Hamar-gutten fikk grønt lys for å kjøre løpet med Lamborghini-teamet Attempto Racing kun en uke i forveien, men yppet seg likevel mot de etablerte GT3-sjåførene i løpene som gikk lørdag og søndag.

Løpet var i utgangspunktet ment som en test for Krognes, som aldri tidligere hadde testet hverken bane, bil eller dekkene som blir brukt i mesterskapet. I tillegg er var løpshelgen organisert slik at Hamar-gutten kun fikk kjørt omkring femten runder med trening før han startet løpet lørdag ettermiddag. Kvalifiseringen for det første løpet kjørte nemlig teamkompisen Emil Lindholm, som kjørte inn til syvende beste tid. Han startet også det 70 minutter lange løpet, og etter halvkjørt løp byttet han til Krognes som var svært spent før han gikk inn i teamets Lamborghini Huracan GT3.

«Det var mange tanker som gikk gjennom hodet, men ettersom vi tapte noen få sekunder på pit-stoppet var det bare å samle seg og sette fokus fremover»

Krognes entret banen igjen på trettende plass og tok seg gradvis oppover i feltet, samtidig som han noterte noen svært sterke rundetider underveis. Etter 70 minutter hadde han kjørt teamet opp til en syvende plass, og sammen med Lindholm var han godt fornøyd med debuten for teamet.

«I etterkant av løpet ble jeg fortalt at jeg var raskest blant topp ti i feltet de siste tjue minuttene, noe jeg tok med meg inn i søndagens kvalifisering og løp»

Søndag morgen var det nemlig Krognes’ tur til å kvalifisere bilen for helgens siste løp, og han imponerte mange ved å sette tredje raskeste rundetid – kun tre hundredeler bak Lamborghinis fabrikksfører Daniel Zampieri.

«Vi tok noen gode beslutninger lørdag kveld på oppsettet, og det fungerte tydeligvis bra for meg på søndagen. Med det tynne grunnlaget jeg hadde med kjøretid på bilen vet man aldri helt hvordan oppsettsendringer slår ut, men her gjorde vi et godt trekk. Det føltes utrolig bra, og i tillegg traff jeg godt på den siste runden min»

Krognes startet også løpet noen timer senere fra tredje startposisjon, men før den første runden var over var Hamar-gutten uheldig og krasjet med en av konkurrentene. Totalt sett var han likevel godt fornøyd med helgen.

«Dessverre er dette en del av gamet, og på mine seks år med racing er dette første gang jeg har krasjet med andre ute på banen. Jeg tar med meg at jeg viste god fart selv med lite trening, og representantene fra Lamborghini som kikket på løpet var også godt fornøyde. Nå gleder jeg meg til å jobbe med en løsning for 2017 der jeg håper å få med meg kjøring i både VLN-serien og Blancpain GT-series i Europa»