Krognes med sterk debut

C_Krognes_16_04_1
Christian Krognes (25) debuterte i helgen i den internasjonale GT3 klassen, da årets VLN sesong ble satt i gang med et vanvittig startfelt på hele 35 GT3 biler – mange av dem med svært sterke førere fra blant annet DTM og Le Mans. Løpet gikk som vanlig over fire timer på legendariske Nürburgring Nordschleife, men debuten ble dessverre kortere enn Krognes hadde ønsket.

-Bilen kjentes veldig bra ut på treningen fredag kveld, og teamet hadde gjort en rekke forbedringer på deres splitter nye BMW M6 GT3 siden testen for to uker siden. Derfor var vi klare for å klemme til skikkelig under løpet på lørdag, og vise at vi kunne være med og kjempe helt i toppen.
Lørdag morgen startet i midlertidig med elektroniske problemer, og bilen ble stående nesten hele kvalifiseringen uten at teamet fikk satt noen tid. Med femten minutter igjen på klokken fikk i midlertidig Krognes grønt lys til å kjøre, og kom umiddelbart inn til 14. beste tid totalt med en tid på 8:16.

-Selv om det var omkring 10 sekunder bak lederen var det min første runde på tørt føre med denne bilen noen gang på Nürburgring, så jeg visste at det var mer å hente da jeg entret den andre runden. Dessverre ble den ødelagt av trafikk og gulflaggsoner, så jeg fikk aldri sjansen til å sette tiden jeg hadde håpet på. Uansett var det svært uvisst om vi i det hele tatt ville greie å sette en tid med de tekniske problemene vi hadde i starten av kvalifiseringen, og slik sett kunne vi være godt fornøyde, sier Krognes.

Tiden holdt til slutt til 20. startposisjon i løpet, hvor Krognes’ teamkompis og BMW junior Victor Bouveng kjørte årets første løpsrunder. Etter ni runder var han dessverre uheldig og kolliderte med en konkurrent, noe som førte til at teamet måtte bryte en times tid ut i løpet.

-Det var synd, for vi hadde noe bra på gang i dag. Victor hadde kjørt solid hele den første timen, og vi nærmet oss en topp 10 plassering totalt. Uhell skjer dessverre fra tid til annen, og dessverre var det vi som fikk kjenne på det i dag. Jeg er i midlertidig veldig optimistisk med tanke på fortsettelsen, for jeg er sikker på at vi kommer til å oppnå sterke resultater seinere i sesongen med det vi viste i dag.

Neste løp for Hamar-gutten er kvalifiseringsløpet til årets 24-timersløp på Nürburgring, som går den 17. april.