Krognes med sterk pallplass i Tyskland

C_Krognes_16_05
Christian Krognes (t.h. på bildet) kjørte inn til en knallsterk tredjeplass sammen med teamkompisene Tom Blomqvist og Victor Bouveng, under årets tredje VLN løp på Tyske Nürburgring Nordschleife i helgen.

I tillegg markerte Hamar-gutten seg med den tredje raskeste tiden som noensinne er kjørt med en GT3 bil under en kvalifisering på den sagnomsuste banen.
Løpet var dessuten Walkenhorst Motorsports siste mulighet til å teste endringer på teamets BMW M6 GT3 før årets 24 timersløp på Nürburgring, som går den siste helgen i mai. Her stiller så godt som hele verdenseliten i sportsvognracing, og alt fra fjorårets Le Mans-vinnere til store deler av DTM førerne fra BMW, Audi og Mercedes blir å se på banen.
«Dette var en perfekt generalprøve for oss. Vi viste at vi hadde farten til å henge med de aller beste, og i tillegg gjorde teamet en glimrende jobb med bilen hele helgen. Vi begynner å få på plass en solid pakke, og kanskje er vi outsidere til en pallplass også på 24-timersløpet»
Helgens løp startet som vanlig med en kvalifisering lørdag morgen, og helt mot slutten satte Krognes feltets nest beste tid med 8:00.7 – like mellom to fabrikksstøttede BMW M6 GT3 fra Schubert Motorsport.
«Med 160 biler på banen samtidig på den 25 km lange banen må man være litt heldig med trafikken for å få til en god runde, og det var jeg denne gangen. Kjøringen stemte også bra, og da er det gøy å se at vi kun er få tideler fra teten»
Krognes startet løpet for Walkenhorst Motorsport, og etter syv runder og like over en time med kjøring gikk han i pit som tredjemann – like bak de to fabriksstøttede BMW’ene fra Schubert Motorsport.
«Som vanlig ble det ikke tatt noen hensyn til at løpet er fire timer langt, og det ble satt vanvittig fart helt fra starten av. Balansen mellom å kjøre raskt og sikkert gjennom all trafikken er ekstremt utfordrende, men jeg kom meg greit gjennom. Jeg holdt meg unna de mest spektakulære forbikjøringene for å sikre at bilen var helt også når jeg gikk ut av den. Slik sett var følelsen god etter passet»
BMW’s DTM sjåfør Tom Blomqvist tok deretter over rattet på teamets BMW M6 GT3, og holdt tredjeplassen innen rekkevidde før svenske Victor Bouveng til slutt sikret årets første pallplass med et sterkt siste pass.
«Begge teamkompisene mine gjorde en fantastisk jobb med å sikre tredjeplassen, til tross for at fabrikksteam fra både Audi, Bentley og AMG jaget bak. Nå gleder jeg meg bare masse til å komme i gang med 24-timersløpet, hvor målet er å komme på pallen. Det blir en tøff jobb, men jeg tror vi har både teamet og førersammensetningen til å få dette til»