Krognes tester for BMW i Tyskland

Krognes_BMW
Etter å ha avsluttet sesongen med to strake seiere på Nürburgring Nordschleife, går Christian Krognes (23) en spennende vinter i møte. Farten til Hamar-gutten har vært så imponerende at han nå har fått sjansen til å teste for Schubert Motorsport i Tyskland.

Teamet fungerer som et fabrikksteam for bilfabrikanten BMW i utvalgte løp på den internasjonale GT3-kalenderen, og er regnet for å være et av de mest profesjonelle teamene i verden i klassen. Krognes skal førstkommende torsdag teste en av teamets BMW Z4 GT3’r, som er en fullblods racingmaskin med nærmere 530 hestekrefter.

«Dette er ærlig talt ikke en sjanse som jeg hadde forventet å få, men som jeg selvfølgelig synes er utrolig gledelig. Jeg hadde en tung start på sesongen etter at LMS Engineering måtte kansellere sesongens planlagte satsing på grunn av mangel på essensielle deler. Derfor føles det litt som en seier at farten på løpene som jeg har fått kjørt har blitt lagt merke til, og har bidratt til å åpne for muligheter som denne»

Schubert Motorsport har nemlig latt seg imponere av Krognes ved årets løp i det tyske langdistansemesterskapet, og da spesielt ved en anledning hvor Krognes ledet et av løpene totalt – foran det som på papiret er langt sterkere GT3 biler. Ovenstående og et felles kontaktnettverk førte senere til at testen som gjennomføres på Oschersleben på torsdag, til slutt ble et faktum.

«Det er jo på mange måter en guttedrøm som går i oppfyllelse for meg, til tross for at jeg ikke vet noe konkret om hvor det vil føre hen. Samarbeidspartnerne mine skal uansett ha en stor del av æren for at dette har gått i boks, og spesielt LMS Engineering har gitt meg mulighet til å realisere en slik test ved å gi meg perfekt utstyr ved hvert løp»

Krognes fikk i midlertidig vite lite om hvilke forventninger Schubert Motorsport har til kjøringen, og er åpen for det meste med hensyn til samtaler etter testen.

«Jeg velger å se realistisk på dette, og vet at jeg sannsynligvis må overprestere for å komme i en posisjon om forhandlinger for neste år. I tillegg har jeg fått et svært fristende tilbud fra LMS Engineering, og jeg må ta i betraktning at samarbeidet vårt har vært særdeles vellykket de siste årene. Nå skal jeg bare bruke alle erfaringer og kunnskaper til å gjøre en så god test som mulig, også får vi se hva som skjer videre. Det blir i alle fall en spennende vinter, og jeg kommer til å jobbe hardt for å sikre en full sesong for et konkurransedyktig team i 2014»