Krognes tester på Monza

chr_krognes_scirocco2.jpgChristian Krognes (21) kjører test på Monza i Italia denne uken med den VW Scirocco GT24 som han skal kjøre langdistanseløp på Nürburgring med i år.I 2011 kjørte Krognes SP3T klassen for to-liters turbomotorer, hvor teamet opplevde mye suksess med flere seiere og nye banerekorder på slutten av sesongen. Nå starter teamet med en test på den legendariske italienske banen. Men hvilken klasse de skal kjøre i år er fortsatt en hemmelighet.
Uansett er det avgjort, og det er også klare planer for hva som skal testes ut på Monza.

– Teamet stiller med to Sciroccoer. De nye sjåførene på teamet får gjøre seg kjent med den ene. Den andre bilen skal jeg ta gjennom en mengde tester for videreutvikling og for å gjøre bilen så rask og stabil som mulig før det første løpet i slutten av mars. Det er LMS’ hovedsamarbeidspartner Dunlop som arrangerer disse to dagene, og derav blir det naturligvis også mye prøving av nyutviklede produkter som kan gi oss et lite fortrinn denne sesongen, sier Krognes. Han har aldri vært med på en så omfattende test, og er spent foran dagene i Italia.
-Jeg har aldri vært ansvarlig for testingen på denne måten før, så det skal bli riktig spennende å være en del av en slik prosess gjennom disse to dagene. Jeg har i midlertidig alltid vært interessert i å finne frem til nye, fungerende løsninger fra tiden min i gokart, og ble også inkludert i mye av oppsetts-diskusjonen på Møller Bil Motorsports Audi TT med Håkon Schjærin og Atle Gulbrandsen. I tillegg har jeg et svært godt samarbeid og en god tone med ingeniørene i LMS, så jeg ser veldig frem til å starte med jobbingen.