Krognes tok tilbake banerekorden

C_Krognes_16_08
Christian Krognes (26) sto for en sterk prestasjon da han noterte ny banerekord på Nürburgring Nordschleife, da den åttende runden i det Tyske VLN-mesterskapet ble kjørt i helgen.

Med Walkenhorst Motorsports BMW M6 GT3 satte han en ny uoffisiell banerekord på sensasjonelle 7 minutter og 53 sekunder, og er nå i tillegg den eneste i verden som har kjørt med en snittfart på over 185 km/t med en GT3 bil på VLN-varianten av den legendariske banen.

Banerekorden ga også teamet første startposisjon i det fire timer lange løpet som fulgte senere på dagen, hvor BMW-fabrikkssjåførene Jesse Krohn og Victor Bouveng skulle kjøre løpets to første pass for teamet.

«Planen var i utgangspunktet at jeg skulle starte, men ettersom jeg hadde feber ble jeg gitt tid til å hvile før jeg skulle inn i bilen igjen for å avslutte løpet. Jeg gledet meg i midlertidig enormt, ettersom vi hadde vist så god fart under kvalifiseringen»

Finske Krohn startet også løpet svært lovende, og ledet stadig foran fabrikksteam fra både Porsche og Mercedes AMG da løpet nærmet seg halvkjørt. I en rask venstresving lå i midlertidig en annen bil midt i veibanen uten forvarsel etter et uhell, og Krohn ble tvunget til å krasje teamets M6 i gjerdet langs banen for å unngå konkurrenten. Løpet var derfor over for teamet lenge før Krognes fikk sjansen, men Hamar-gutten var godt fornøyd med helgen sett under ett likevel.

«Vi hadde gode sjanser til å ta sesongens første seier i dag, men det ville seg altså ikke. Vi fikk uansett vist at farten er bra både under kvalifisering og løp, og for min egen del er jeg selvfølgelig veldig fornøyd med å sette en ny banerekord. Nå settes i midlertidig alt fokus over på det niende løpet i VLN-serien, hvor vi nok en gang vil jakte på en seier. Walkenhorst Motorsport har lagt vanvittig mye jobb i å heve nivået på bilen hvert eneste løp i år, og alt ligger nå til rette for en virkelig spennende avslutning av sesongen for vår del»

Krognes’ neste løp går den 8. oktober på Nürburgring Nordschleife, og inngår som før i det tyske VLN Mesterksapet.

Foto: Peter Elbert