Krogstad-seier i Arvika

Henrik Krogstad kjørte inn til en overbevisende seier i Supercar Lites under helgens Rallycross Nordic-løp i Arvika i Sverige.

Uken for Henrik starter med testing sammen med teamet, med spesielt fokus på start og startprosedyre. Etter en vellykket test rigges det opp til sesongens tredje løp i den skandinaviske serien RallyX Nordic, som er en skandinavisk serie i rallycross, men har førere fra hele verden på startlisten.

Fredag var det trening på banen som stod først på timeplanen, men her dukker det opp tekniske problemer for Henrik og bilens girkasse er låst i ett gir. Dette var heldigvis noe teamet fikk ordnet raskt og Henrik var klar for en ny treningsrunde. Nå fungerer alt som det skal, både bil og mann, så Henrik klokker inn raskeste rundetid på trening.
Det er nå eventyret starter!

Kvalifisering og finaler.

Det hele starter med at Henrik, selv fra fjerde startspor, vinner den første kvalifiseringen. Han stiller derfor i første startspor, såkalt «Pole position» i den andre av fire kvalifiseringer.
Herfra går det nesten på repeat for Henrik og teamet hans #Yellowsquad.
Henrik tar starten, kommer først ut av første sving og drar ifra feltet på hver runde.

Motorsport blir som regel målt i tideler og hundredeler av sekund, men her klokker altså Henrik inn en total-tid i ene kvalifiseringen hele FIRE sekunder foran nestemann på listen.
Dette var en såpass god tid at hele syv «Supercars», som kjører klassen over og har 300 hestekrefter MER enn Henrik, måtte ta til takke med en tregere total-tid.

Det samme skjer i både semifinale og finale, hvor Henrik viser en fart ingen er i nærheten av å matche! Det plukkes meter for meter på hver runde og han får kjørt helt sitt eget løp og sine egne linjer som han perfeksjonerer for hver sving.

Han går over mål som førstemann og tar hjem årets første seier! Med en sånn prestasjon klatrer han hele fire plasser i sammendraget og leder nå mesterskapet!

Coaching fra selveste VERDENSMESTEREN i rallycross!!

I dette løpet kjørte ikke den regjerende verdensmesteren Timmy Hansen selv, og var heller Henriks personlige coach under hele arrangementet. Noe som så ut til å fungere utmerket!  Timmy har stor tro på Henriks fremtid i sporten, både for hans rolle i team-sammenheng, evnen til å analysere kjøringen sammen med coach og ingeniør, og ikke minst hans evne til å alltid kjempe i toppen.

Stort fokus på helsesikkerhet under arrangementet

Arrangør RallyX Nordic og teamet #YellowSquad som Henrik kjører for har satt veldig stort fokus på dette med smittevern rundt arrangementet. Som selvfølgelig vil foregå uten publikum.

Når det nå foregår en pandemi i verden er det klart at sikkerhet er det viktigste og det er derfor det blir satt så mye fokus på, som innebærer mye ekstra-arbeid og en helt ny erfaring for mange, men det er en god følelse for førerne og de rundt å vite at de kan ferdes trygt på området. Med gode retningslinjer, avsperringer, påbudt maskebruk, faste grupper og soner gir det en veldig god trygghetsfølelse på at dette var helt trygt å gjennomføre.

Dobbeltløp i Nysum, Danmark står for tur!

Det neste på kalenderen nå er et dobbeltløp i Nysum, Danmark tidlig i september. Disse løpene blir tellende både for RallyX Nordic, samt den Internasjonale serien «RX2 International Series» som Henrik egentlig skulle konkurrere i denne sesongen, men som har blitt redusert ned til dette løpet i Danmark på grunn av pandemien vi står i nå.

Henrik føler seg råklar til å fortsette og føler dette resultatet fra helgen nå, kommer godt med i mesterskapet, men hjelper også på selvtilliten inn mot neste løp.

Resultat Arvika
1. Henrik Krogstad (Nor) 30 p
2. Jesse Kallio (Fin) 23 p
3. Martin Enlund (Sve) 19 p
4. Gustav Johansson (Sve) 20 p
5. Linus Östlund (Sve) 23 p
6. Mats Oskarsson (Sve) 11 p
7. Simon Olofsson (Sve) 15 p
8. Nils Andersson (Sve) 13 p
9. Jimmie Walfridson (Sve) 12 p
10. Niklas Aneklev (Sve) 10 p

Championship Standings

Supercar

1. Johan KRISTOFFERSSON (SWE) 81 points
2. Oliver ERIKSSON (SWE) 56 points
3. Robin LARSSON (SWE) 55 points
4. Fraser MCCONNELL (JAM) 47 points
5. Oliver SOLBERG (SWE) 46 points
6. Niclas GRÖNHOLM (FIN) 45 points

Supercar Lites

1. Henrik KROGSTAD (NOR) 71 points
2. Jesse KALLIO (FIN) 71 points
3. Linus ÖSTLUND (SWE) 69 points
4. Simon OLOFSSON (SWE) 65 points
5. Mats OSKARSSON(SWE) 44 points
6. Jimmie WALFRIDSON (SWE) 42 points

CrossCar/Crosskart

1. Isak REIERSEN (SWE) 72 points
2. Patrik HALLBERG (SWE) 71 points
3. Max RUNDBERG (SWE) 71 points
4. Isac EGONSSON (SWE) 57 points
5. Julle LJUNGDAHL (SWE) 49 points
6. Thomas Eek MURSTAD (NOR) 46 points