Krohn avsluttet med stil

atlanta-1642.jpgEtter 13 løp i den største rekrutteringsklassen i USA, Star Mazda, endte Anders Krohn med sølvmedalje i sammendraget. I helgen kjørte han inn til årets sjette pallplass, og han har vært blant de fem beste i alle løpene.

KNA Klepp-føreren Anders Krohn imponerte nok en gang racingeliten i USA. I årets siste løp i Star Mazda-serien i Atlanta fikk han problemer under starten på løpet, og endte langt bak i det 20 biler store feltet. Men nok en gang fikk han vist hva han kan med ratt og pedaler.

– Jeg startet i fjerde startspor, men på grunn av cluchproblemer falt jeg ned til 6.plass. Det ble ikke bedre av at sammenlagvinner Conor Daly kjørte meg av banen, Heldigvis skadet jeg ikke bilen, og jeg kom i mål som nummer tre. Men dommerne mente at kjøringen til Conor Daly var ureglementert, og han ble fratatt andreplassen. Dermed fikk jeg 2. plassen, sier Krohn, som har slitt med tekniske problemer i mange av årets 13 løp.
– Vi har slitt med understyring av bilen, men denne helgen fant vi endelig ut av hva det var. Det var et brudd i motorblokken som gjør at hele bilen har vært mye mykere enn det som mine konkurrenter har hatt, og det funker ikke bra når det blir mye grep i banen. Vi byttet motoren, og plutselig var vi der vi skulle ha vært i hele år: Raskest, sier Krohn.

Årets tredje 2. plass sikret også Krohn sølvmedaljen i sammendraget. Det kan bli gull verdt. Anders Krohn kan med sin imponerende innsats bli en av veldig få nordmenn som får fabrikksete i et racingteam.
For vinner av mesterskapet, Conor Daly, har tidligere uttalt at han ikke vil benytte seg av førstepremien, som er et fabrikksete for Mazda USA. Grunnen er at han vurderer å kjøre i Europa neste år.  Det kan gi Sandnes-karen en mulighet som få andre har fått.

Dette er Sandnes-karens tredje medalje i løpet av de fire årene han har kjørt racing i USA.
-Totalt sett er jeg fornøyd med sesongen, men vi har også slitt med tekniske problemer. Hadde jeg unngått dette, er jeg overbevist om at jeg hadde vunnet Star Mazda-serien, sier en fornøyd racingsjåfør. Krohn jobber nå mot flere alternativer for neste sesong, men legger ikke skjul på at Indy Light frister.

-Indy Light er USAs nest største formelklasse, med prestisje og mange dyktige førere på startstreken. Klarer jeg å få på plass ett bra program, er det målet. Men samtidig må jeg benytte meg av de mulighetene som dukker opp og har således mange tilbud på bordet både i formelbiler og sportsbiler. Og hvis Conor Daly ikke vil bruke premeien hos Mazda, ja så åpner det for nye muligheter for meg, sier Krohn.

Han jobber for alt skal være avklart i løpet av desember.
-Jeg må bestemme meg i løpet av kort tid. Det tar tid å få alt på plass – både økonomien og ikke minst støtteappeperatet må være på plass i god tid før sesongstart, sier en glad Anders Krohn.