Krohn avsluttet på pallen i USA

laguna06_500.jpgAnders Krohn avsluttet sesongen i den amerikanske formel Star Mazda med en pallplassering på Laguna Seca.

Etter en sesong med både oppturer og nedturer ble det en god avslutning på sesongen for KNA Klepp-føreren. Han endte på 3. plass i sesongens siste løp på Laguna Seca natt til mandag norsk tid.

Under kvalifiseringen kjørte Anders jevne rundetider. Jevne, men ikke raske nok til å kjempe i teten. –Vi kvalifiserte oss inn som nummer åtte, ni tideler bak pole position. Ikke i det hele tatt der jeg hadde håpet å starte i sesongens siste løp, sier Anders.I selve løpet fikk Anders en grei start og holdt plassen sin de tre første svingene.
-I sving fire klarte jeg å komme meg opp på syvendeplassen og bare noen få svinger senere kom jeg meg opp på femteplassen da to førere foran meg var av banen. Deretter var nøkkelen til suksess å ikke gjøre en eneste feil, sier Anders videre.

Det er svært vanskelig å kjøre forbi på Laguna Seca, og hver gang Anders kom bak en bil fikk han en stor aerodynamisk understyring grunnet turbulent luft fra bilen foran.

-Førerne foran meg gjorde noen feil og det utnyttet jeg til fulle, og med halvkjørt løp lå jeg på tredjeplass. Jeg tok innpå de ledende bilene, men så snart jeg kom for nær mistet jeg grepet og falt bakover igjen. Førerne foran gjorde ingen feil mot slutten, men jeg tok gladelig til takke med en flott tredjeplass etter en vanskelig sesong. Jeg kom i mål tre sekunder bak vinneren av løpet og den nykårede mesteren, Adam Christodoulou.

-I det jeg var på vei opp på pallen gikk det opp for meg hvor lenge det var siden sist jeg har vært på pallen. Jeg vant Milwaukee Mile 100 i juni, men etter det har jeg ikke vært på pallen. Det var en fantastisk følelse å være tilbake, selv om det ikke var det øverste steget på pallen. En fin måte å slutte av en sesong som har vært fylt med opp-og nedturer.

Sammenlagt i mesterskapet endte Anders Krohn på en 6. plass med 380 poeng. Vinneren Adam Christodoulou fra England hadde 473 poeng, mens andremann, Peter Dempsey fra Irland endte på 461. Det var førere fra seks forskjellige nasjoner blant de ti beste.