Krohn debuterer i Indy Lights

a_krohn_indylight.jpgAnders Krohn (22) har fått sitt livs sjanse; Denne helgen debuterer han i den nest største formelbilklassen i Amerika, Indy Lights.

Klassen er det offisielle juniormesterskapet til Amerikas svar på Formel 1, IndyCar, og kan sammenlignes med GP2-mesterskapet i Europa. Denne gigantmuligheten er gjort mulig av transportfirmaet Logi Trans og teamet Andersen Racing.

-Dette er så utrolig stort, og jeg tror ikke det helt har gått opp for meg ennå hva som skjer! Det er lenge siden Norge har hatt en fører på tilsvarende nivå innen formelbilracing og jeg er takknemmelig for denne fantastiske muligheten, sier Krohn.

Det blir et stort steg for Anders, som går fra sin Star Mazda-bil med 250 hestekrefter til en Indy Lights-bil med hele 450 hestekrefter. Banen han skal kjøre på er Watkins Glen, en legendarisk bane der det ble kjørt Formel 1 løp tilbake på 1970-tallet. Det er bare to nordmenn som har deltatt på liknende nivå innen formelbilracing tidligere; Harald Huysman i Indy Lights og Thomas Schie i Formel 3000 i Europa.

-Logi Trans, Andersen Racing og jeg har jobbet lenge for å få til dette, og det er herlig å endelig ha alt i boks. Jeg testet nylig Indy Lights-bilen i Indianapolis og det gikk meget bra. Bilen er helt annerledes enn Star Mazda bilen å kjøre, så det blir en stor omstilling for meg personlig. Teamet har så langt gjort en fabelaktig jobb med å forberede meg for løpet, og jeg går inn i det uten noen som helst forventninger. Jeg ser på det som en stor mulighet og skal gjøre mitt aller beste i å utnytte den til det fulle. Nå er det fullt fokus mot helgen, og med stor oppbakning fra mine sponsorer og team er jeg sikker på at vi kommer til å gjøre det bra, sier Krohn, som går under kallenavnet «The Viking» i USA.

Teameier Dan Andersen er stolt av å flytte Anders opp til Indy Lights, og kan bekrefte at nordmannen blir hans første fører som går fra Formel 2000 til Star Mazda og til Indy Lights i det samme teamet.

-Jeg er kjempestolt av Anders og det han har oppnådd, og Indy Lights er det neste steget for ham og Andersen Racing. Anders kom til oss i 2008 og dominerte det Amerikanske Formel 2000 mesterskapet; i år er han tilbake hos oss i Star Mazda og ligger for øyeblikket på en andreplass sammenlagt. I mine øyne er han et av de aller største talentene i Amerika og jeg er sikker på at han kommer til å nå toppen innen racing, det er bare ett spørsmål om tid, Avsluttet Andersen, som har vært en av Krohns viktigste samarbeidspartnere de siste par årene.

Løpet kan du se LIVE søndag 4. juli klokken 19.30 (13.30 Amerikansk tid) ved å logge deg inn på www.indycar.com
Alt du behøver å gjøre er å lage ditt eget gratis brukernavn, åpne «Live Video Feed», og du kan følge med når den norske vikingen kjemper mot den amerikanske eliten!