Krohn kjørte på Daytona

a_krohn_mazda.jpgRacingfører Anders Krohn deltok i helgen i det legendariske 24-timersløpet på Daytona i USA. Krohn kjørte en Mazda i klassen Grand Am, men dessverre måtte teamet hans bryte løpet etter 270 runder.

Krohn, som kjørte sammen med John og Jarett Andretti samt Yaylor Haquard, imponerte med god kjøringen under treningen foran løpet i en bil som var ny for ham.

-Det var uvant, men gikk fort. Jeg fikk notert beste treningstid, også foran min nye teamkamerat, John Andretti, som har vunnet dette løpet, forteller Anders Krohn.

24-timers løp var noe helt nytt for nordmannen, som først og fremst måtte tenke annerledes i forhold til både oppsett på bilen og ikke minst hvor mye han skal pushe hestekreftene.

Krohns nye team heter Yellow Dragon Motorsport, som var et av fire Mazda-team. Den japanske bilfabrikanten satser stort på motorsport i USA.
Etter 270 runder i løpet var det dessverre full stopp med ødelagt motor, og teamet hadde ikke annet valgt enn å bryte.

– Vi fikk problemer med oljetrykket mens jeg kjørte min tredje etappe, forklarer Anders. – Allikevel gikk bilen i 3 timer etterpå. Det var mens Taylor var i gang med sin fjerde kjøring at motoren gikk.

Løpet begynte bra for Anders og Yellow Dragon, og Anders kjørte inn til mange gode rundetider.

Teamet tapte imidlertid 40 minutter ganske tidlig i løpet da det gikk litt for lang tid med til og reparere et gir problem. Etter det var strategien å få mest mulig erfaring bak rattet, og å fullføre løpet. – Jeg er utrolig godt fornøyd med å ha vært raskest av våre sjåfører, og det selv om jeg ikke fikk kjørt noen av mine stint på nye dekk. I tillegg løsnet det noen bolter på både dør og panser, slik at nok en pit stop tok litt for lang tid.

Dette var første gang Anders Krohn stilte til start i et langdistanseløp, og han er godt fornøyd med jobben han har gjort denne helgen.
– Det er selvfølgelig veldig skuffende å måtte bryte, men sånn er det nå en gang i denne bransjen, sier Anders. – Vi hadde to store problemer i pit lane, men ute på banen gikk det kjempebra. Jeg kjørte faktisk opp teamet fem plasseringer på en av mine kjøringer, og det selv på slitte dekk, akkurat det var en fantastisk opplevelse. Både teamet og Mazda har sett hva jeg kan, og de jobber nå med å få noe på plass for neste år. I tillegg var det nesten magisk å kjøre rundt i går kveld, det var mørkt, tusenvis av tilskuere på indre bane og jeg kunne faktisk kjenne lukten av bål inne i bilen. Dette har vært en opplevelse å få være med på.