Krohn mistet bremsene

a_krohn_test_11_3.jpgAnders Krohn lå på en fjerdeplass da få runder gjenstod av helgens løp i Indy Lights. Men så sviktet bremsene og racingsjåføren falt ned til 8. plass i årets tredje løp.

Anders Krohn og teamet Belardi Auto Racing sliter fortsatt med noen barnesykdommer i USAs nest øverste formelklasse. Under årets tredje løp var det bremsene som sviktet.

-Jeg startet fra femte startspor, som både jeg og teamet var fornøyd med. Etter 28 av 43 runder lå jeg på fjerde plass, men i inngangen på en krapp høyresving fungerte plutselig ikke bremsene på framhjulene. Eneste utvei var da å sikte på det som kalles rømningsvei, som er en form for avkjøring på banen, forteller Krohn.

I mål ble nok en skuffende 8. plass, men også den satt langt inne.

-Bare to runder senere skjedde det samme igjen i den samme svingen, og jeg tapte ytterligere en plassering. Den nye lederen Josef Newgarden kjørte kort tid deretter i veggen, og dermed kom jeg i mål på 8.plass med en bil som nesten ikke hadde bremser, forteller Krohn.
Teamet har identifisert problemet, og lovet at dette blir fikset før det neste løpet.

-Vi nærmer oss pallen løp etter løp, men vi mangler fortsatt litt erfaring for helt å komme helt i mål, sier 23-åringe om løpet som ble kjørt i Los Angeles.

Han fikk også en annen utfordring, for rumpa ble svidd.

-Løpet var også dramatisk i den forstand at jeg hadde en bensinlekkasje. Bensinen endte opp under bakdelen min, så jeg fikk svidd av noen hår og litt hud etter en times kjøring med 170 i puls og over 60 grader i cockpiten. Jeg kan helt ærlig si at jeg har aldri vært så varm i rumpa før, sier Krohn og ler.

-Nå skal vi teste på Las Vegas Super Speedway onsdag. Dette blir min første ovaltest i en Indy Lights bil, så jeg er spent. Toppfarten på denne banen ligger 300 km/t, og det blir første gang at jeg kjører i 300 km/t med betongvegger bare centimeter fra bilen, sier han.