Krohn sikret mesterskapstittelen

a_krohn_pall_500.jpgAnders Krohn hadde en perfekt helg på Mosport International Raceway i Canada. Med to førsteplasser og en ny banerekord vant han det Amerikanske Formel 2000-Mesterskapet.

Selv om to runder gjenstår av mesterskapet er Anders Krohn fra KNA Klepp Motorsport allerede sammenlagtvinner.

-Fantastisk! En flott helg, og nå er mesterskapet i boks. Vi har jobbert 100% hele sesongen, og det har betalt seg og vel så det, sier Anders etter å ha vunnet sitt sjuende løp for sesongen og i tillegg mesterskapet.

Kvalifisering for Løp 1 (Runde 11) gikk utmerket for Anders og teamet Andersen Racing. Oppsettet på bilen var optimalt og Anders var raskest da han noterte ny banerekord med 1.20,997. I tillegg til fordelen ved å starte på fremste rad, får man også mesterskapspoeng for Pole Position.

-Teamet gjorde en meget bra jobb med bilen før kvalifiseringen, og jeg er kjempeglad etter å ha satt enda en ny banerekord, sa Anders.

Ved starten i første løp falt Krohn tilbake til andreplass, men tok tilbake ledelsen i en høyfartssving på den fjerde runden. Deretter kunne han dra fra feltet med ett par tideler hver eneste runde og ledet på ett punkt med hele tre sekunder, før ledelsen minsket til 1,7 sekunder ved målgang.

a_krohn_500.jpg-Det var et meget sterkt løp både fra teamet og meg selv. Jeg måtte kjempe hardt i begynnelsen for å ta ledelsen, men når jeg kom meg forbi kunne jeg dra fra feltet. Ingen farlige øyeblikk eller noe dramatisk i løpet, bare fullt fokus i alle løpets runder, sa Krohn.

I Kvalifiseringen for andre løp prøvde teamet og Anders å spare så mye dekk som mulig for løpet. Derfor kjørte de få runder i forhold til konkurrentene. Anders satte bare en rask rundetid som lenge så ut til å holde til pole position. Men han ble til slutt slått med ett tidels sekund da bare ett minutt av kvalifiseringen gjenstod.

Krohn hadde en god start i andre løp, men slapp seg tilbake inn i første sving da han ikke ville risikere noe. Senere på første runden kjørte han seg opp i ledelsen igjen, en ledelse han aldri gav fra seg igjen. Hver eneste runde dro han fra feltet, og etter 18 runder vant han løpet med gigantiske 8,8 sekunder. Dette var den største seiersmarginen i 2008, og Anders Krohns syvende seier for sesongen!

Sesongens to siste løp blir kjørt på New Jersey Motorsports Park 20.-21. September. Andersen Racing og Anders Krohn vil igjen gjøre alt hva de kan for å være på topp og vinne.

-Løpene i New Jersey skal bli spennende, og jeg er fullt motivert for å gjøre alt hva jeg kan. Jeg vet at teamet kommer til å være på topp, og sammen skal vi avslutte sesongen på beste mulige måte, avslutter en glad Anders Krohn.