Krohn vant i sitt første løp på ovalbane

a_krohn_act_09.jpgAnders «The Viking» Krohn dominerte og vant da han kjørte sitt aller første ovalløp noensinne på lørdag. Dermed fikk Anders en etterlengtet opptur i Formel Star Mazda.

Krohn tok ledelsen på runde 27 på den berømte Milwaukee Mile banen, og krysset mållinjen 1,2 sekunder foran nestemann etter 100 runder med over 200 km/t i gjennomsnittfart.

Løpshelgen startet på den verst mulige måten for Krohns team, Mundill. Da de kom til banen på fredag morgen fant de et totalt ødelagt telt og to løpsbiler fylt med vann som følge av en stor storm som hadde passert Milwaukee. Teamet gjorde en fantastisk jobb og hadde Krohns løpsbil klar for fredagens første treningspass. Store regnmengder gjorde at hele programmet ble forsinket og som et resultat av dette ble kvalifiseringen avlyst. Derfor la man sammen de beste tidene fra treningspassene som skulle bestemme startoppstillingen for løpet, og Krohn måtte starte fra et skuffende 7. spor.

Krohn fikk en kjempestart i løpet og var raskt oppe på tredjeplassen, men ble satt ned til femteplass når safetycar kom ut på banen etter en krasj på den første runden. Ved omstarten kom 21-åringen seg opp til tredjeplass igjen og holdt denne til en ny safetycar kom på banen.

På runde 27 tok han ledelsen og dro ut en imponerende luke før den tredje og siste safetycarperioden kom på runde 87. Med bare 10 runder igjen ble løpet satt i gang igjen og Krohn bygget seg en komfortabel luke som han holdt helt til målgang.

Anders Krohn var i ekstase etter å ha vunnet sitt første Star Mazda løp.

-For en følelse! Vi har hatt mange uheldige ting som har skjedd i år, men endelig kom belønningen for alt strevet. Ovalløp er en helt ny erfaring for både teamet og meg selv, og jeg er kjempeglad over å kunne prestere som dette. Løpet var veldig krevende, men jeg hadde en fantastisk bil og selv gjorde jeg ingen feil. Når det gjelder de kommende løpene er vi allerede fokuserte og klare for en ny kamp, avsluttet Krohn. han er nå på sjetteplassen i mesterskapet, og andreplassen i «Rookie» mesterskapet for nykommere i Star Mazda.

Krohn reiser nå hjem til Norge der han skal jobbe med sine samarbeidspartnere, men returnerer om få dager tilbake til USA der han skal gjøre seg klar for neste løp på kalenderen: Pizza Ranch 100 som avholdes på Iowa Speedway den 10. Juli.