Kronerulling sikret Tyskland-start

Drammenseren Anders Grøndal har hatt en fantastisk sesong i 2018 med NM gull både i rally og bakkeløp. Men i den siste NM runden dro Anders og kartleser Roger Eilertsen av veien i stor fart med teamets Ford Fiesta R5 Valvoline  og bilen fikk store skader.

 

Det så derfor ikke ut til at Anders og Roger kunne avslutte sesongen slik de bruker med å kjøre det populære Lausitz Rally i Tyskland. Et løp hvor Anders står bokført med 4 totalseire og et brutt løp etter debuten i 2013. Anders har derfor blitt godt kjent og populær i Tyskland og spesielt i området hvor løpet går som geografisk er i gamle Øst Tyskland. Arrangøren og ivrige rallyfans satt i gang kronerulling i Euro og fikk inn en god sum som gjorde at teamet ikke kunne si nei til å delta. Men det forutsatte at rallybilen ble klar hos M Sport i England. Bilen ble ferdig i 12.time og ble fraktet rett fra England til Tyskland og lakken er knappest tørr! Det kjøres en Shake down i kveld og det blir spennende om alt på bilen fungerer som det skal etter krasjen.

 

Det er nok en spent Anders som skal kjøre sitt første rally etter smellen i Rally Hedemarken og ut i kveldsmørket fredag kveld hvor det går 4 fartsetapper. Løpet fortsetter med 6 etapper på lørdag.

 

Det blir tøff konkurranse da det er hele 90 biler til start med førere fra 11 nasjoner. Og i toppklassen R5 hvor Anders og Roger kjører et det 11 biler. I fjor hadde Anders en fantastisk fight med den mange ganger Tyske mester Matthias Kahle som også har vunnet Lausitz Rally 4 ganger. En annen spennende utfordrer er raske Fabian Kreim som har vist høyt tempo i årets Europamesterskap. Både Kahle og Kreim kjører for Skoda i Tyskland.

 

Andre Norske lag til start er Arnt Gustav Olsen og  Rune Eilertsen, Ford,  Bjørn Bækkevold og Dyre Erling Fredriksen, Mitsubishi,  Lars Martin Stensbøl og Mads Ola Stensbøl, Peugeot, Kenneth Trysnes og Kjell Olsen, Subaru og Rune Kittilsen og Pål Kittilsen Volvo.