Lærerik VM-runde for Mikkelsen

hellas_andreas.jpgSelv om Andreas Mikkelsen og Ola Fløene måtte kaste inn håndkleet under siste dag av Rally Akropolis, fikk både de og Volkswagen Motorsport med seg nyttige erfaringer fra den utfordrende VM-runden.

Det var første gangen de norske guttene stilte til start i det som beskrives som den vanskeligste VM-runden. Løpet er en gedigen utfordring både for fører, kartleser, bilen og resten av teamet. Steikende varme og voldsomt steinete veier er årsaken til at løpet skiller seg ut fra de andre VM-rundene. En er nødt til å spare bilen og kjøre fornuftig for å kunne ta seg til mål.

Teamkamerat Sebastien Ogier deltok for tredje gang, og vant løpet så sent som i fjor. Selv om Andreas og Ola kjørte kontrollert og uten stor risiko, klarte de å matche tidene til franskmannen gjennom store deler av løpet.

– Alt går som planlagt. Men jeg må si at veiene er tøffe. Det er ikke den som kjører fortest som kommer til å vinne til slutt, men den som kjører mest fornuftig, sa Andreas etter fredagens etapper.
Han fortsatte den solide kjøringen også på lørdag, men på slutten av SS16 begynte vanntemperaturen å stige. Det viste seg at et vannrør var ødelagt, og noe som ikke Andreas og Ola hadde muligheten til å ordne på transportetappen. Dermed måtte de bryte, og starte søndagen som superrally.
Dessverre ble det stopp på søndagens første etappe. De kom for fort i en venstresving, og traff en stein. Bakenden på bilen ble så skadet, at de var tvunget til å bryte.

– Jeg misforsto en note fra Ola og kom for fort inn i en sving. Da jeg oppdaget det, forsøkte jeg å bremse, men det var for sent og jeg traff en stein. Utrolig bittert, for jeg føler vi har taklet løpet bra og holdt et bra tempo. På en måte er jeg veldig fornøyd med løpet, på en annen måte er jeg selvsagt skuffet. Målet for løpet var først og fremst å samle erfaring, og heldigvis skjedde uhellet så sent i løpet at både teamet, Ola og jeg har lært mye med tanke på neste år, sier Andreas.