Lærerik racinghelg for Veiby

O_C_Veiby_porsche
Ole Christian Veiby kjørte i helga andre runde i Porsche Carrera Cup. Det ble en svært lærerik og actionfylt tur til Stockholm.

 

Helgen startet ikke så bra for unggutten fra Kongsvinger. Under fredagens trening fikk han problemer med bilen. En slange hadde hoppet av, noe som førte til at alarmen for olje- og motortemperaturen begynte å blinke.

– Dermed måtte jeg bruke kvalifiseringen til å bli kjent med banen, og jeg kjørte inn til 10. beste tid. Det var litt skuffende, men jeg måtte gjøre det beste ut av det, forteller han.

Det var utrolig varmt i Sveriges hovedstad, noe som førte til at det ble problemer med asfalten. Stedvis begynte den å sprekke, og derfor ble kvalifiseringen utsatt til lørdag.

Ole fikk en god start i det første racet lørdag. Han klatret fra tiende til åttendeplass. Men det var trangt i første sving, og det ble litt knuffing for å komme fremover i feltet.

– Det var nesten som bilcross, og det ble litt bulking, sier han med et smil.

Kongsvinger-gutten hadde en morsom fight med føreren som lå bak han. Dessverre ble duellen i tøffeste laget, og Ole fikk en dytt som førte til snurring. Han kjørte til slutt inn til 10. plass.

I det andre racet startet han i 11. startspor. Etter en veldig god start, avanserte Ole til 7. plass. Men nok en gang ble det en tøff duell med bilen som lå i hekken hans. Da bilen bak bremset for sent, smalt han inn i døra på bilen til Ole.

– Jeg ble stående på tvers, og måtte rygge for å komme meg på banen igjen. Jeg ble til slutt nummer 12, forteller han.

Selv om han hadde forhåpninger om å hevde seg enda litt høyere på resultatlisten, har han likevel hatt stort utbytte av de to løpene.

– Det har vært masse læring. Jeg blir tøffere og tøffere for hvert løp. Banen var ganske vanskelig. Den er trang med få muligheter til å kjøre forbi, oppsummerer Ole.

Om to uker setter seg i crosskarten i igjen for å kjøre NM-runden på hjemmebane. Om tre uker er det Gøteborg og tredje racinghelg i Porsche Carrera Cup.