Lærerik VM-debut for Veiby

RX  Veiby SWE 14Det ble et tøft møte med verdenseliten i rallycross for Ole Christian Veiby. Selv om han ikke gikk videre til semifinalen, kan 18-åringen reise hjem fra Höljes flere erfaringer rikere.

 

Å bli blant de 12 beste, og dermed få kjøre semifinale, var et hårete mål for Ole Christian Veiby. Volkswagen Dealer Team KMS-føreren kjørte kun sitt fjerde rallycross-løp, og det var derfor ikke forventet at unggutten fra Kongsvinger skulle klare å hamle opp med Petter Solberg og resten av verdens fremste rallycrossførere. Likevel yppet unggutten seg, og viste han noe av sitt bilsporttalent. I det første heatet øynet han håpet om å vinne heatet, men ble offer for løs grus og fikk en halvsnurr. Dermed tapte han både tid og plasseringer. Også i det andre heatet øynet han mulighetene til en heatseier, men ble rett og slett for het i topplokket da han kjørte i alternativsporet.

– Jeg gikk på gassen for tidlig, og fikk en snurr. Kjedelig, for i det heatet hadde jeg muligheter til en bra tid og kanskje heatseier.

Før søndagens to siste innledende heat lå han på 20. plass blant de rundt 40 bilene i Super Cars.

Heller ikke søndag hadde unggutten marginene på sin side, og han måtte til slutt innse at han ikke lyktes med å nå målet om semifinaleplass. En 21. plass i VM-debuten er likevel ikke noe å skamme seg over i dette selskapet.

– Det ble ikke helt som jeg hadde tenkt meg. Jeg skulle gjerne kjørt semifinale, og aller helst finale. Tempoet har jeg, men alt annet må klaffe også. I helgen opplevde vi litt uflaks og stolpe ut, og da gikk det som det gikk. Men jeg er ikke skremt av nivået, og har lært masse, sier Ole Christian.

Nå retter han blikket fremover, og allerede neste helg er det en ny VM-runde.

– Det er ikke langt mellom suksess og fiasko i denne bransjen. Nå tar jeg med meg det positive fra Höljes, som at vi hadde et bra tempo i bilen. Allerede neste helg er det ny VM-runde. Denne gangen i Belgia, og jeg håper å kunne komme hjem med et bedre resultat derfra, sier han.