Lærerike mil for Aasen i Tyskland

M_Aasen_13_GER
Forrige helg kjørte Marius Aasen og Marlene Engan den fjerde runden i Junior VM, ADAC Rally Deutschland. Etter to dager lå de an til en flott tredjeplass, og duoen viste høy fart på asfalt allerede tidlig i løpet. Nå er det kun få dager igjen til den nest siste NM-runden på grus, Rally Telemark. – Det er ikke noe problem å omstille meg til grus igjen. Rally Telemark er et raskt og kult løp som jeg gleder meg veldig til å kjøre, sier Marius Aasen.

 

Rally Tyskland, Junior WRC, varte i tre dager, og etter endt dag to lå duoen an til årets første pallplass med bare 16 sekunder opp til andreplassen. Dag tre var taktikken å sikre tredjeplassen og ikke ta noen sjanser, men allerede ut fra morgenservicen merket de at det var noe veldig galt med bilen. Bilen ble veldig vanskelig å kjøre, og svingte av seg selv mot venstre da man gasset og bremset. Dette kostet dem en snurring på SS9, og duoen falt ned på resultatlisten.

 

– Vi var så uheldige at vi fikk et høyre framhjul som var over 10 cm i omkrets større enn det andre. Det var dessverre en feilproduksjon som vi først kunne oppdage da vi byttet til nye dekk. Da gikk det opp for meg hva som hadde gått galt og det var virkelig ingenting vi kunne gjort noe med, sier 21-åringen.

 

Aasen og Engan lot seg ikke hindre av dette, og fortsatte i sitt eget tempo resten av løpet. Flere raske etappetider ble satt, og på løpets lengste og mest kjente etappe Panzerplatte på 4,2 mil ble de kun slått av asfalteksperten Yeray Lemes med 1,8 sekund blant juniorene.

 

– Det er gøy å se at vi klarte å holde et så høyt tempo, samtidig som vi tok igjen bilen foran oss midt inne på prøven. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med utviklingen vår både kjøre- og notemessig, vi har sanket masse erfaring og hatt det veldig gøy. Nå ser vi frem mot Rally Telemark og rally-NM førstkommende lørdag, smiler Marius Aasen.

 

Rally Telemark blir arrangert av NAF Notodden og Omegn og duoens egen klubb NAF Motorsport Asker og Bærum.

 

Svenske Pontus Tidemand vant Junior WRC Rally Tyskland, foran asfaltekspertene Michael Burri og Yeray Lemes. Neste løp i Junior WRC er Rally Frankrike om 5 uker.