Lærte mye under vanskelige forhold

O_C_Veiby_Sigd_13
Årets sjette NM-runde i rally ble en lærerik affære for Ole Christian Veiby. Med 75 biler foran seg i startfeltet var det oppkjørte grusveier som ventet Kongsvinger-gutten under Rally Telemark. Men en 21. plass totalt var likevel en god plassering.

 

– Med så oppkjørte veier, var jeg sjanseløs på å kunne bite enda bedre fra meg. To av etappene besto av brede veier med hardpakket grus, og der holdt forholdene seg noenlunde like. Og da var jeg også i stand til å kjempe jevnt med de beste tohjulstrekkerne, sier Ole, som har med seg Stig Rune Skjærmoen som kartleser i sin Ford Fiesta ST.

I og med at Ole bare er 17 år og ikke har førerkort, kjører han i ungdomsklassen, som starter sist i feltet. Derfor er det også langt vanskeligere forhold som venter han, sammenlignet med bilene tidligere i startfeltet.

– Det er greit å vite at jeg henger med de beste når forholdene er like. Samtidig har jeg lært mye i helga, men jeg kunne ønsket at jeg i enda større grad fikk vist hva jeg kan. På den siste etappen visste vi at mange hadde punktert på grunn av de håpløse forholdene ved andre gjennomkjøring. Derfor valget vi å ta det med ro. Men det gikk ikke mer enn rundt tre kilometer ut på den åtte kilometer lange etappen før vi også punkterte. Det tapte vi rundt minuttet på, og hadde kommet langt høyere på resultatlista hvis vi hadde unngått det. Men uansett så er 21. plass en grei plassering forholdene tatt i betrakning, sier unggutten.