Laila og Geir er ”Årets Drivaksel”

Ekteparet Laila og Geir Tyskeberget fra NMK Solør er kåret til  ”Årets Drivaksel” i Norsk Bilsport. Prisen fikk de under Bilsportforbundets premieutdeling på lørdag.

 

 

Det var de to bilsportprofilene Tommy Rustad og Henning Solberg som overrakte ekteparet fra Solør det synlige beviset på deres innsats, og det ble gjort til enorm applaus fra de 700 tilstedeværende.

 

Kåringen av ”Årets Drivaksel” symboliserer viktigheten av den frivillige drivkraften i bilsporten. Den deles hvert år ut til en eller flere personer som i kraft av frivillighet har gjort en ekstraordinær stor innsats for sporten. Bilsporten er helt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement og drift av klubber.

Det er svært mange som har svært mye å takke Laila og Geir Tyskeberget for. De har lagt ned en innsats utover det vanlige i en rekke forskjellige grener av bilsporten og i driften av flere klubber. Om det har vært snakk om bilcross eller rallycross på Finnskogbanen. Baneracing eller drifting på Vålerbanen, i Rally Solør eller som medhjelpere hos andre klubber på baner landet rundt, har Laila og Geir stilt opp. De har ellers vært sentrale i klubbdrift i både KNA Solør Motorsport, KNA Vålerbanen, NAF Vålerbanen og nå i NMK Solør.

 

Laila Tyskeberget, som også har vært leder av Bilsportforbundets rallycross-seksjon, fikk tidligere i år også Bilsportforbundets fortjenstmedalje for sin innsats.

 

Kåringen av Årets Drivaksel ble innført i 2005.

 

”Årets Drivaksel” 2005-2016
2005: Grete og Bengt Ruud, NMK Gardermoen
2006: Trond Madsen, NMK Bergen

2007: Jorunn og Tore Ingebretsen, KNA Varna
2008: Dag Rune Halkjelsvik, NAF Motorsport Ålesund
2009: Mona og Stein Hellem, NDRG

2010: Oddvar Moland, KNA Drammen
2011: Inge Tangen, NMK Modum & Sigdal
2012: Unni og Kjell Olav Aamodt, KNA Rudskogen
2013: Nina Rian, NMK Ytre Namdal
2014: Evy Anita Hårtveit og Tom Kåre Flottorp, NMK Konsmo

2015: Kari og Ove Stuveseth, NMK Gardermoen
2016: Helene H. Rustberggaard, NMK Gol
2017: Per Tofteland, Kristiansand Automobil Klubb (KAK)
2018: Laila og Geir Tyskeberget, NMK Solør