Lamborghini for Marcus Påverud

Marcus Påverud er den eneste norske føreren på startlisten når 24 timers løpet i Barcelona settes i gang kl. 12.00 på lørdag. 18-åringen fra Lier skal kjøre en Lamborghini Huracan Super Trofeo for det tyske teamet Leipert Motorsport.

Målet er klasseseier og sammenlagtseier i mesterskapserien i den såkalte SPX-klassen. Marcus, som er yngstemann av de fire førerne som skal kjøre bilen, har fått sjansen til å kjøre dette løpet etter sterk innsats for Leipert Motorsport i European GT4 Series tidligere denne sesongen.

-Det er utrolig at teamet har vist meg den tilliten å få kjøre dette løpet. Jeg har aldri tidligere kjørt en Lamborghini, og de første testene har gitt meg noen helt nye opplevelser som racerfører. Lamborghinien er vesentlig mer aggressiv i oppførselen enn Mercedesen som jeg til vanlig kjører i GT4-mesterskapet, men jeg føler at jeg behersker det bra. Dessuten er det utrolig moro, sier Marcus Påverud.

48 biler med i alt 200 førere fra 20 land stiller til start på Formel 1-banen i Barcelona. Startfeltet omfatter alt fra GT3-biler til TCR Touring Cars. Marcus kjører i den nest raskeste kategorien i klassen SPX, men bilen er rask nok til å blande seg blant de ti beste totalt.

-Det er så enormt mye som kan skje i et 24 timers løp, det fikk jeg erfare her i Barcelona i fjor da Hondaen jeg skulle kjøre måtte bryte med tekniske problemer etter en drøy time. Det gjelder først og fremst å være disiplinert og holde et jevnt raskt tempo over lang tid. Teamet bestemmer hva slags rundetider vi skal ligge på, men med 48 biler på banen blir det også mye trafikk å forholde seg til og ikke minst mange forbikjøringer som skal foretas, sier Marcus Påverud.

Lamborghinien til Leipert Motorsport utgjør et høyst internasjonalt lag med førere fra fire forskjellige nasjoner. I tillegg til Marcus skal bilen kjøres av Anthony Lambert fra Belgia, Morgan Haber fra Australia og Harald Schlotter fra Tyskland. Sistnevnte er med sine 54 år lagets senior og såkalte «gentleman driver», men med mye erfaring fra tysk GT-racing. Morgan Haber er 24 år gammel og har markert seg med mange gode resultater i australsk langdistanseracing, blant annet flere klasseseire i 12 timers løp på den legendariske Bathurst-banen. Anthony Lambert fra Belgia er 20 år gammel med omfattende erfaring fra gokart og har de to siste årene kjørt langdistanseracing i Touring Car.

-Vi utgjør et jevnt og godt lag med veldig gode muligheter til å vinne vår klasse. Samtidig hadde det vært moro å kunne komme så høyt opp på totallisten i løpet som mulig. Under de første treningene har vi vært inne blant de 8-9 beste, så vi har faktisk sjansen til å plassere oss ganske langt oppe. For min egen del ser jeg på dette løpet som en mulighet til å få verdifull erfaring og også knytte flere kontakter i GT-miljøet, sier Marcus Påverud.