Vil du bli landets beste SimRacer?

SimRacing Grand Prix er et virtuelt racingmesterskap som satser knallhardt for å finne den beste SimRaceren i Norge!

SimRacing er Simulert Racing, og konkurransen arrangeres av Norges Bilsportforbund (NBF), som i fjor stod bak konkurransen Bilsport Online Racing Cup. På bakgrunn av gode tilbakemeldinger og fornøyde deltakere, er satsingen nå utvidet betydelig.

SimRacing Grand Prix er det nye navnet, og det er de tidligere racingførerne Tommy Østgaard, Henrik Furuseth og Joakim Rognlien som står bak konkurransen sammen med Norges Bilsportforbund. Målet for årets konkurranse er at hundre førere skal knive om heder, ære og ikke minst store premier. Arrangøren garanterer at det allerede ligger 10 000 kr i premiepenger i potten, og det jobbes hardt for å få til enda flere betydelige premier.

Konkurransen består av 4 løp og vil foregå over fire etterfølgende løpshelger, med løp hver søndag fra 21. januar til finaleløpet 11. februar – konkurransen vil bli gjennomført på den meget profesjonelle plattformen til iRacing, bilen er Porsche 911 GT3 og det kjøres på noen av de mest legendariske banene i verden, som er laserskannet med millimeterpresisjon.

Mesterskapet har som fokus å knytte til seg førere fra forskjellige bakgrunner i flere aldersgrupper. Vi ønsker å gi et attraktivt tilbud til alle eksisterende førere på simulator, få nye personer interessert i bilsport og simRacing og å gi et tilbud på vinterstid til norske motorsportsutøvere.

Konkurransen handler ikke kun om å konkurrere. SimRacing Grand Prix samarbeider med Virtual Racing School (VRS) og gir et treningstilbud til alle deltakere. Før hvert løp vil det arrangeres en trening, og alle deltakere får tilgang på oppsett, data, artikler og rådføring fra noen av de beste førerne globalt i simRacing.

For mer informasjon om konkurransen, besøk simracinggp.no

3 enkle steg, så er du klar for konkurransen!

1. Meld deg på

Meld deg på konkurransen ved å klikke her – det koster 249kr, og betaling foretas ved påmelding.

2. Medlemsskap på iRacing

Opprett/ha et medlemsskap på iRacing.com og bli med i SimRacing GP ligaen. Ved påmelding til serien vil du motta en e-post med en promo kode som kan benyttes ved opprettelse av medlemskap. Denne gir deg det du trenger til en nedsatt pris.

3. Nødvendig utstyr

Du trenger en datamaskin som dekker iRacing sine systemkrav. I tillegg anbefales ratt og pedaler.Les mer om utstyr.