Landskamp.no en suksess

bilde1113.-14. juni ble Landskamp.no arrangert av NMK Trøgstad. Løpet har med årene oppnådd stor status i miljøet og 246 førere stilte til start. Det har vært en spesiell uke for miljøet i NMK Trøgstad etter at de mistet en god venn forrige helg. Løpet startet derfor med en fin minnesmarkering av Sofus i forbindelse med førermøtet, hvor det også var lansering av Landskamp.no låta «Full Gass»,  laget og fremført av Trøgstadbandet Fuel Maniac. Og Landskamp.no ble en positiv opplevelse for klubben. Værgudene spilte på lag, tusenvis av tilskuere og gjennomføringen sportslig var en kjempesuksess. Tidenes beste mente mange.

A-finalenSeniorklassen hadde 136 deltagere på startstreken. Etter 4 innledende omganger hadde 5 førere full pott med seg inn i semifinalene, Christian Ness (NMK Trøgstad), Tobias Svard (MK Orion) Erik Weberg Hansen (KNA Eiker), Jørn Grinden (NMK Elverum) og Thomas Hårberg (NMK Verdal Levanger). Og hjemmeføreren Christian Ness skulle vise seg å gå ubeseiret gjennom denne helgen og dermed til topps på pallen i A-finalen. Flere svenske hadde som mål å vinne løpet etter norsk seier i fjor også, men en noe skuffet Tobias Svärd måtte nøye seg med 2.plass. På tredjeplass kom en svært fornøyd Jørn Grinden som nådde sitt mål om pallen.

bilde8I dameklassen var imidlertid svenskene helt suverene og besatte alle de tre plassene på pallen. Anitra Nilsen (SMK Eda) vant for tredje år på rad, Emelie Olsson (Finnskoga MK) ble nr. 2, og Jenny Eliasson (Årjängs MK) nr. 3. Beste norske ble Frances Lingjærde (NMK Aremark) på fjerdeplass. Her forventes det full mobilisering frem mot neste år av Norges bilsportdamer.

bilde7I juniorklassen satte Sebastian Huse (NMK Aremark) alle de andre på plass med sin Volvo herregårdsvogn. Martin Furuseth (NMK Aurskog Høland) fulgte på, med Magnus Knutsen (NMK Hamar) på tredjeplass.

bilde4Det ble også kjørt Rallycross Nasjonal med 26 deltagere og også her ble det hjemmeseier for NMK Trøgstad. Richard Weydahl vant foran klubbkameratene Andrè Orderud og Runar Thon. Weydahl var svært fornøyd med å vinne på hjemmebane etter en tøff uke og tror Sofus hadde satt pris på denne seieren.