Lanserer DIRT RallyNM 2021

Norges Bilsportforbund lanserer nå et offisielt Norgesmesterskap i DIRT RALLY 2.0, som skal gå i forbindelse med NM-rundene i rally.

Kjært barn har mange navn, og digital motorsport, virtuell motorsport, simracing eller bare e-sport, er i vinden som aldri før. Norges Bilsportforbund satser også på esport, og har siden 2016 stått bak Simracing Grand Prix, som er et virtuelt racingmesterskap basert på iRacing.

Nå lanserer NBF også et eget mesterskap i DirtRally, som er et rallymesterskap, som man kan kjøre på flere plattformer som PC, Xbox og Playstation.

-Det har vært viktig for oss å utvide tilbudet rundt esport, og starte vårt andre offisielle Norgesmesterskap i digital motorsport. Terskelen for å delta i DirtRally vil nok ligge litt lavere enn i Simracing GP, og her trenger man heller ingen rigg med ratt og pedaler for å delta. Det er nok en fordel, men her kan man faktisk være med selv med håndkontroller på Playstation, sier Bjørn Erik Hagen fra Norges Bilsportforbund.

Sesongen vil følge NM i rally, og mesterskapet er åpent for alle som har kjøpt seg en startavgift, enten for et og et løp eller hele sesongen. Det skal kjøres på snø, grus og asfalt, og det blir kjørt i tre klasser; R5, R2 og H3 RWD.

Når du har meldt deg på får du en link hvor du må logge deg på, så er det bare å begynne.

Mer informasjon om mesterskapet, og hvordan du melder deg på, får du her:
https://bilsport.no/dirt-rallynm-2021/