Larsen fornøyd med progresjonen

J_T_Larsen_14_Gol
Under helgens Rally Finnskog hadde Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen et mål om å utvikle seg. I løpet av 180 km SS tok R5-duoen store steg og imponerte med gode etappetider lørdag ettermiddag.

 

Under maratondagen fredag var fokuset å holde konsentrasjonen oppe gjennom en 18 timers lang dag. Etter gjennomkjøringen var det knapt tid til å få på seg kjøredressen før det var rett i action med fire lange etapper i bekmørket.

 

Frank Tore og Torstein fikk en svært god start og satte klart best tid av NM-bilene kun 10 sek bak VM-fører Pontus Tidemand som kom rett fra VM-runden Rally Sweden, der han kjørte WRC-bil. På SS2 ble det en fullfartssnurring på femtegir og et tidstap på ca. 40 sekunder. Dette gjorde at guttene måtte starte litt på nytt igjen, men det tok ikke mer enn en etappe før duoen var tilbake med bestetid av bilene som tar NM-poeng.

 

Første gjennomkjøring av de tre etappene lørdag var svært glatt og det ble mye «seiling». Frank Tore legger ikke skjul på at det har blitt for lite testing på slikt underlag og var ikke fornøyd med tidene som ble satt. Jo hardere guttene tok i, jo dårligere ble tidene. Derfor ble kjørestilen lagt om og allerede på den siste etappen før service ble tiden bedre. Dette var den velkjente Løvhaugen-etappen og tidsdifferansen gikk fra to sekunder bak per km til 0,4 sekunder bak.

 

Etter service midtveis på lørdag skjedde det noe med Frank Tore og Torstein. De har aldri før likt å kjøre på løst underlag og i dype spor, men på transporten ut til andre gang igjennom etappene gledet duoen seg til å utfordre de ekstreme forholdene.

 

På den 24,95 km lange SS9 Ormberget holdt de tempoet oppe helt inn til mål og nærmet seg Tidemand betraktelig per km, og endte drøye 8 sekunder bak på hele etappen. På SS10 gikk det enda bedre og Frank Tore slo både Tidemand og Grøndal på denne prøven. Dermed hadde duoen bevist at topptempoet finnes, og nå handler det om å stabilisere seg på dette nivået. Løpets siste fartsetappe, SS11 Løvhaugen 14,76 km, ble en ny opptur. Kun 2,9 sekunders differanse opp til Tidemand og en strålende avslutning på todagersløpet.

 

Frank Tore styrket NM-ledelsen for de nye firehjulstrekkerne og leder nå med 23 poeng ned til Svein Frustøl. Verdt å ta med seg er at teamets co-driver Torstein Eriksen for første gang i sin karriere leder NM-klassen for kartlesere etter teamets sterke tredjeplass totalt i sesongens lengste NM-løp.

 

Nå blir det dessverre en pause for Larsen Motorsport og neste planlagte løp er ikke før 4. NM-runde Rally Sørland, 9-10 mai. Utrolig synd med så lang pause etter stor utvikling i løpet av Rally Finnskog, men teamet var fullstendig klar over at det kom til å bli færre kilometer med ny bil i 2014.