Larsen i Ford Fiesta R5

Ford Fiesta R5 Media Launch
Etter tre sesonger i NM-klassen for tohjulstrekkere kan Larsen Motorsport offentliggjøre at Frank Tore Larsen og co-driver Torstein Eriksen kjører firehjulstrekk neste sesong. En Ford Fiesta R5 er ventet til Steinberg i desember.

Til vinteren er det ingen som har bedre bil enn Norgesmesteren fra 2012, Frank Tore Larsen. Etter knallhard jobbing i hele høst kan teamet endelig presentere planene for 2014, noe som innebærer en storsatsing med splitter ny bil. Tohjulstrekkeren R2 er byttet ut med R5, som likner veldig på WRC-utgaven. Bilen har en 1,6 liters EcoBoost motor med i underkant av 300 hestekrefter.

Ford Fiesta R5 er den nyeste rallybilen som er utviklet av M-Sport i England. Debutløpet til bilen var sommeren 2013 og det er en ekstrem interesse, samt et stort antall bestillinger av den. I VM-runden i Spania sist helg gikk det hele åtte biler av denne typen og dette tallet bare øker for hvert løp som går. Junior Team Norway-føreren Frank Tore Larsen satser fullt på NM i 2014, og er forberedt på at det blir færre løp enn tidligere sesonger. Men i sin første sesong med trekk på alle fire hjul er det ikke vanskelig å prioritere ned noen løp mot at det skal kjøres i den øverste klassen.

– Det ligger uttalige timer med målrettet arbeid bak denne satsningen og jeg ønsker å vise at alt er mulig om man er villig til å ofre alt for å oppfylle drømmene sine. For meg er dette et stort steg i riktig retning og det har lenge vært et mål å konkurrere på det øverste nivået i Norge, forteller Frank Tore.

Larsen Motorsport fortsetter samarbeidet med Adapta Motorsport i 2014 og kommer til å dra nytte av teamets kompetanse enda mer nå som det blir firehjulstrekk, både med tanke på fører og ikke minst mekanikere.

– Jeg gleder meg veldig til dette! Etter en god stund i samme bil tror jeg også det var viktig for meg og Frank Tore å få nye utfordringer å jobbe med. Jeg tror faktisk også at denne bilen kan bidra som en publikumsvekker til NM-løpene, smiler Torstein Eriksen.

Første NM-runde i 2014 er Sigdalsrally 11. januar som er å regne som hjemmebane for Steinberg-guttene. Det jobbes kontinuerlig med budsjettet og terminlisten for 2014, og Larsen Motorsport kommer tilbake med mer når bilen er ankommet.